Ποιον ακριβως κοροιδευουν και που θα παει αυτη η κατασταση;

“ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,1% ο αποπληθωρισμός τον Απρίλιο, με 2,8% αν θυμαμαι καλα περισυ.
Και φυσικα δεν προκειται για τον "καλο" αποπληθωρισμο που αφορα πτωση των τιμων, μιας & οι τιμες εχουν αυξηθει στα εξής προϊόντα και υπηρεσίες μεσα σ'ενα χρονο:



κατσίκι νωπό 6,3% Λαχανικά νωπά 15,2% Ελαιόλαδο 11,1% αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί 9% ψάρια νωπά 1,4 % τυρί φέτα 2,6 % οινοπνευματώδη ποτά 2% τσιγάρα 2,4 % ηλεκτρισμό 2% εισιτήρια μεταφορών 10,6% ξενοδοχεία 4,5%.

Μειωση επηλθε μονο στις τιμες των πετρελαιοειδων & στα ενοικια, μιας και οι περιουσιες μαζι με τα εισοδηματα τεινουν να απαξιωθουν πληρως.

Οι κατηγοριες του αποπληθωρισμου ειναι τρεις:

1. Ο νομισματικος αποπληθωρισμος (που στην περιπτωση μας δεν υφισταται, αφου οι κεντρικες τραπεζες του πλανητη φροντιζουν για την κοπη χρηματος),

2. Ο αποπληθωρισμος των τιμων που δεν ισχυει, κυριως λοφω υπερφορολογησης,

3. Ο αποπληθωρισμος αξιων.

Bingo!!!...Eδω ειμαστε!

Που κατατρωει το ΑΕΠ μιας χωρας ακριβως οπως η υφεση, μειωνοντας τις αξιες της καθε ειδους, ειτε προκειται για ακινητη περιουσια ιδιωτικη & κρατικη, ειτε προκειται για καθε ειδους χρεογραφα, ειτε προκειται για επιχειρηματικες & τραπεζικες εγγυησεις.

Απο την αλλη, οι τραπεζες εχουν 45% επισφαλειες στα δανειακα τους χαρτοφυλακια σε μια κατασταση που χαρακτηριζεται μη αναστρεψιμη, ενω υποτιθεται οτι τις σωσαμε επιβαρυνοντας το χρεος, το δημοσιο εχει 30% επισφάλειες , τα ταμεια εχουν ξεπερασει τα 20 δις προ πολλου, οι ιδιώτες εχουν πια σταματησει να τις μετράνε!

Το χρεος ως προς το ΑΕΠ & σε απολυτους αριθμους, συνεχιζει την ανηφορα.

Και εμεις παλευουμε για μια συμφωνια που ουσιαστικα θα συνεχισει το ιδιο μοτιβο της...φορμόλης.

Παρουσιαζοντας δηλαδη σαν αναπτυξη αυτο που δεν ειναι αναπτυξη & προερχεται απο την υπερφορολογηση & την απομοχλευση μιας υπο καταρρευση οικονομιας, ενω παραλληλα την κατατρωει ο αποπληθωρισμος.

Ποιον ακριβως κοροιδευουμε δε ξερω.

Άραγε πόσα διδακτορικά χρειάζονται για να ξέρεις πως η υπερφορολογηση σε συνδυασμό με υφεση καθε μορφης οδηγεί σε χρεοκοπία τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα?

Ανάπτυξη σε περίοδο λιτότητας δεν προβλέπεται απο κανένα μοντέλο οικονομικής θεωρίας.

Ποσο θα πρεπει να γελανε οι οικονομολογοι απο την αντιπερα πλευρα του Ατλαντικου & οχι μονο...Θα γελαγαμε κι'εμεις, αν δε ειμαστε τα θυματα.”