Χρεωκοπία βλέπει η αλεπού ... Λύση το αλεπουδάκι

“Θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα, δηλώνει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισεμπλουμ, σε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα "Κορριέρε Ντέλλα Σέρα".


Από χρηματοοικονομικής άποψης, προσθέτει, είμαστε πιο ισχυροί από ό,τι πριν από τρία χρόνια, όταν ξέσπασε η κρίση της Αθήνας και υπάρχει παντού περισσότερη εμπιστοσύνη για ανάκαμψη.

 Πολιτικά, όμως, συνεχίζει, πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι στην επίλυση των προβλημάτων.

 Η νομισματική ένωση είναι ισχυρή, αλλά πρέπει να αντικρούσει την αδυναμία της πολιτικής ένωσης, αναφέρει ακόμη ο Γερούν Ντάισεμπλουμ, τονίζοντας ότι τα μέλη είναι αποφασισμένα να διατηρήσουν την Ελλάδα στην Ζώνη του Ευρώ και να την βοηθήσουν να επιστρέψει στην οδό της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας.

Σόιμπλε βλέπει χρεωκοπία

Αντιθέτως, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανκ Σόιμπλε, δεν δίστασε να μιλήσει για ενδεχόμενη χρεωκοπία της Ελλάδας.

 Η εμπειρία σε άλλα κράτη έδειξε ότι μια χώρα μπορεί να γλιστρήσει ξαφνικά στη χρεωκοπία, είπε χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη σε γερμανική εφημερίδα.  

Επανέλαβε ότι δεν αναμένει τελική συμφωνία του τύπου «μεταρρυθμίσεις για ρευστό» μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών στο Eurogroup της Δευτέρας.

 Δεν βλέπω, είπε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, ότι όλα θα έχουν λυθεί μέχρι τότε, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, υπό λογικούς όρους.”



Δημοφιλείς αναρτήσεις