Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους

“Έχει ενδιαφέρον η ύπαρξη μέτρων και σταθμών.

Στην περίπτωση Μάρδα η απόδειξη αληθείας του δημοσιεύματος είναι υποχρέωση της εφημερίδας, στην υπόθεση Στουρνάρα στον τελευταίο.Ο Διοικητής της ΤτΕ δεν είναι κυβερνητικό στέλεχος.

Είναι ανεξάρτητος απ' αυτήν και έχει συγκεκριμένη δουλειά να κάνει.

Τα υπόλοιπα παρέλκουν!

Όσοι απεργάζονται απομάκρυνση, ας προσέξουν.

Ας προσέξουν μήπως την κάνει ο ίδιος στα γρήγορα και δεν έχουν πού να κρυφτούν μετά.

Ας έχουν υπ' όψιν δε πως οι μεθοδεύσεις μπορεί να καταλήξουν στη διαθεσιμότητα της θέσης, πλην όμως ο επόμενος θα έχει καεί πριν ξεκινήσει - όποιος κι αν είναι αυτός!

Θα ήθελα να δω και τη φοβερή πλάκα ο Διοικητής να ανακρίνεται από τις Επιτροπές της Προέδρου της Βουλής για τα μνημόνια και για το ξεφόρτωμα των γαλλογερμανικών τραπεζών.

Ας προσέξουν λοιπόν!

Το μεταπαράλογο δεν παίζει.

Θα τρέχουν και δε θα φτάνουν!”


Με αφορμή δημοσίευμα

Θέμα Στουρνάρα θέτει το Μέγαρο Μαξίμου

Βαρύ είναι το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Με αφορμή δημοσίευμα, κυβερνητικοί κύκλοι έκαναν λόγο για «στοχευμένες διαρροές της Τράπεζας της Ελλάδος» οι οποίες αποτελούν «πλήγμα στην ανεξαρτησία της ΤτΕ» και ζήτησαν εξηγήσεις.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών έκανε λόγο για επιστολή που έφυγε από το γραφείο Τύπου του κ. Στουρνάρα με παραλήπτη γνωστό δημοσιογράφο, υπό τον τίτλο «ο λογαριασμός των 100 ημερών».

«Μέσω αυτής προσφέρεται επιχειρηματολογία σε δημοσιογράφους προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς να αποτελέσει απλώς μια παρένθεση» όπως ανέφερε η εφημερίδα.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σχολιάζοντας το δημοσίευμα «σχετικά με στοχευμένες διαρροές της Τράπεζα της Ελλάδος εναντίον της κυβέρνησης» σημείωναν ότι «αν ευσταθεί, αποτελεί πλήγμα στην ανεξαρτησία της ΤτΕ».

«Αυτονόητο θα πρέπει να θεωρείται ότι η ΤτΕ οφείλει να διαψεύσει τις πληροφορίες. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών, ούτως ώστε να σταματήσουν κάποιοι στο εσωτερικό της να πλήττουν την Κυβέρνηση σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα» πρόσθεταν οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι.

Η Τράπεζα της Ελλάδος με ανακοίνωσή της διέψευσε το δημοσίευμα, αναφέροντας ότι «ουδέποτε απεστάλη από το γραφείο του Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα ή από το Τμήμα Επικοινωνίας της Τράπεζας μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με το περιεχόμενο που αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα.»

Το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση για τον κ. Στουρνάρα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμα και έως την έξοδό του από την ΤτΕ, διαφάνηκε και κατά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην «Ώρα του πρωθυπουργού», κατά την οποία είπε ότι η κυβέρνηση αναμένει «να τηρεί την εθνική γραμμή».

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις, την Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση δεν διακατέχεται από διάθεση «ρεβανσισμού ή αντεκδίκησης» και δεν έρχεται να κρίνει «ανθρώπους που ασκούν με ευθύνη τούτες τις κρίσιμες ώρες ένα πολύ σημαντικό έργο», βάσει του αν έχει με τους ανθρώπους αυτούς τις ίδιες απόψεις ή όχι ή αν συγκρουστεί στο παρελθόν μαζί τους ή όχι.

Τόνισε, όμως, πως η κυβέρνηση απαιτεί «από όλους αυτούς να είναι συνεπείς στο έργο που έχουν αναλάβει και να τηρούν την εθνική γραμμή» και πρόσθεσε:

«Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα κριθεί από την ικανότητά του να διαχειριστεί και να φέρει εις πέρας την ορθή και ασφαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Έχει μια μεγάλη ευθύνη και από αυτήν την ευθύνη θα κριθεί».