Τι μια ΠΝΠ ΣυΝΤΡόΦια ... Τι «με ένα νόμο κι ένα άρθρο»

“Να τη κι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την αναγκαστική κατάθεση των διαθεσίμων των ΝΠΔΔ (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου) στο ενιαίο λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας! Δεύτερη μέσα σε ένα μήνα ...  • Σε κανονικές συνθήκες, η διαχείριση των διαθεσίμων από ένα ενιαίο κέντρο, έχει πλεονεκτήματα γιατί υπάρχουν οφέλη συνολικής διαχείρισης. Σε περίπτωση όμως χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους όλα τα ΝΠΔΔ ( ΔΕΚΟ, Νοσοκομεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία), θα χάσουν τα χρήματα τους. Πολύ τζογαδόρικο. Και πολύ αυταρχικό. Καταργούμε όλη την κρατική ιεραρχία αίφνης και αδικαιολόγητα. Αν το είχαν κάνει οι Κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων θα τις κατηγορούσαν για Πραξικόπημα και κατάλυση της Δημοκρατίας.
  • Νομίζω ότι οι μισοί και παραπάνω Δήμαρχοι εν Ελλάδι αν ήξεραν ότι θα διαχειριστεί η Κεντρική Εξουσία τα λεφτά ( κι είναι πολλά εδώ που τα λέμε τα λεφτά) δεν θα έκαναν ποτέ τον κόπο να είναι υποψήφιοι. Άσε το πόσα «χώσανε» για να βγουν. Μεγάλη χασούρα λέμε, μεγάλη!
  • Στην Καρωτή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος αποφάσισε ορθώς να μετονομάσει την κεντρική Πλατεία του χωριού σε πλατεία «Δημήτρη Βουρβαχάκη». Περιμέναμε κάτι αντίστοιχο σε κεντρικότερο επίπεδο. Ένα μεγάλο δρόμο ας πούμε της πόλης του Ρεθύμνου ή μια Πλατεία. Ο Δημήτρης πέθανε στο καθήκον, πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο, τίμησε τον Όρκο του Ιπποκράτη μια ζωή αλλά και της ύστατη στιγμή του θανάτου του. Είναι τεράστια τιμή για το Ρέθυμνο να έχει έναν τέτοιο πολίτη, έναν τέτοιο γιατρό. Μια ονοματοδοσία θα ήταν το ελάχιστο για κάποιον που του αναλογούσαν «Τιμές Ήρωα». Περιμένουμε κι ελπίζουμε στην ευαισθησία της πολιτείας. Για να δείχνουμε στα παιδιά μας ότι μέσα στη φτήνια και τα χαλαρά ήθη, ακόμα υπάρχουν Ήρωες.
  • «Ο υπουργός Ενέργειας της Ελλάδας (σ.σ. Π. Λαφαζάνης) πρότεινε στη Ρωσία να συμμετάσχει στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην υφαλοκρηπίδα της χώρας μας. Να θυμίσω ότι ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας (σ.σ. Π.Καμμένος) το πρότεινε στην Αμερική πριν λίγες μέρες. Αναρωτιέμαι: μεταξύ τους καλημέρα λένε;
  • Όταν ο Αμερικανός Πρέσβης λέει ότι η αποφυλάκιση του Ξηρού θα είναι ξεκάθαρα μια μη φιλική ενέργεια, τι δεν καταλαβαίνει η Κυβέρνηση; Σε καιρούς χαλεπούς, που ψάχνουμε το Σύμμαχο με το Τουφέκι, γιατί ένα τόσο ασήμαντο και δευτερεύον ζήτημα καθίσταται τόσο κομβικό; Απελευθερώνοντας τρομοκράτες, προφανώς προκαλούμε. Για σκεφθείτε μία ενδεχόμενη ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ που να θάβει την Ελλάδα στο ασταθές διεθνές περιβάλλον που ζούμε. Ο μέσος άνθρωπος αναρωτιέται: Σε ποιον άραγε χρωστάμε την αποφυλάκιση αυτή;
  • Στα «Υπαρξιακά ζητήματα της εβδομάδας: Θα τραγουδήσει ο Σάκης Ρουβάς το» Άξιον Εστί » ή όχι! Έχω χάσει τον ύπνο μου…”