Μας κούρασε αφόρητα το παρελθόν, όλους!

“Η αφετηρία είναι μόνο μία. Η αρχή και θα πάμε στην αρχή. Μπορείς να την πεις και καταστροφή, αλλά για εμένα είναι αρχή. Και μια αρχή είναι πάντα σπουδαίο πράγμα στην ζωή. Έχω βιώσει προσωπική και οικογενειακή καταστροφή, γνωρίζω από καταστροφές, είναι δύσκολα αλλά περνάει. Σας το εγγυώμαι αυτό.




Σημασία έχει να πιστέψεις στον εαυτό σου και να του χαρίσεις ένα ξεκίνημα, να του κάνεις δώρο μια νέα αρχή, μια αφετηρία.

Είναι τόσο λυτρωτική μια νέα αρχή!

Πρέπει να τελειώνουμε με το παρελθόν και με το ποιός και τι φταίει. Μας κούρασε αφόρητα το παρελθόν, όλους!

Επειγόντως πρέπει να εφεύρουμε έναν ηγέτη

και αυτός να μας δώσει ένα ΟΡΑΜΑ!

Ένας αληθινός ηγέτης εμπνέει και δίνει όραμα στους ανθρώπους του. Επειγόντως πρέπει να ξαναεφεύρουμε και την Ελλάδα, να πιστέψουμε σε αυτήν για να ενισχύσουμε αυτό το όραμα. Ένα όραμα για όλους τους Έλληνες! Αυτή η πίστη εμπνέει και δυναμώνει την θέληση μας να πετύχουμε. Δεν έχει σημασία πιο είναι το όραμα, περισσότερη σημασία έχει η ύπαρξή του. Ένα όραμα για να εμπνεύσει έναν ολόκληρο λαό πρέπει να τους περιλαμβάνει όλους μέσα και να ορίζει τα στοιχεία που θέλουμε, στα οποία πάνω σε αυτά να εργαστούμε και να βελτιωθούμε όλοι μας. Ένα όραμα πρέπει να είναι ένας πολύ μεγάλος στόχος, να είναι όμως και ατομικός στόχος που να έχει εθνική διάσταση. Το είπε και ο Καζαντζάκης: «Ν’ αγαπάς την ευθύνη, να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω»

Το όραμα δεν ορίζεται υλικά, ορίζεται ιδεατά, φτιάχνει χαρακτήρες, καθορίζει συμπεριφορές. Ένα όραμα έχει πάντα μακρύ χρονικό ορίζοντα. Να το βλέπεις να έρχεται αργά και σιγά κάθε μέρα και να νιώθεις ο ίδιος μέρος της εκπλήρωσής του. Να αποτελείς κομμάτι του, να νιώθεις περήφανος που εργάζεσαι για αυτό.

Όταν έχουμε ένα εθνικό όραμα, όταν ο στόχος αυτός είναι μεγάλος, τότε ο καθένας ότι κάνει στην κάθε μέρα του, στην κάθε του κίνηση αναρωτιέται, «είμαι σε αρμονία με το εθνικό μας όραμα;» και αν δεν είμαι, τότε αλλάζω τον τρόπο που λειτουργώ και εναρμονίζομαι. Φέρνω την δική μου ζωή πιο κοντά στον στόχο, μαθαίνω και στα παιδιά μου να κάνουν το ίδιο. Αυτή η μικρή πράξη του καθένα μας, έχει τεράστιο συλλογικό αποτέλεσμα. Όσοι λαοί είχαν όραμα πέτυχαν απίστευτα επιτεύγματα, ξαναγεννήθηκαν από πολέμους, από χρεωκοπίες, από μεγάλες καταστροφές και όλοι κέρδισαν το ίδιο πράγμα, έγιναν καλύτεροι. Μπορούμε κι εμείς, οι σημερινοί Έλληνες.

Είναι καιρός να συγχωρέσουμε ο ένας τον άλλον

Είναι καιρός να αγαπηθούμε, να πιαστούμε από το χέρι και να πάμε μπροστά όλοι μαζί, βοηθώντας ο ένας τον άλλον. Ζούμε στην ωραιότερη εποχή του ανθρώπινου είδους και κατοικούμε στην ωραιότερη πατρίδα. Μια πατρίδα τόσο γλυκιά, μια πατρίδα που μας χωράει όλους. Η ιστορία μας είναι σπουδαία, μπορούμε να μάθουμε από αυτήν. Να κοιτάξουμε πίσω, στο παρελθόν μας και να αναρωτηθούμε τι θα έκανε σήμερα ο Περικλής, τι θα έκανε ο Σόλωνας, πως θα αντιμετώπιζε την πρόκληση ο Χαρίλαος Τρικούπης, ποιο ποίημα του Κωστή Παλαμά θα μας γέμιζε δύναμη. Έχουμε πολλούς συμβούλους να συμβουλευτούμε, έχουμε τους καλύτερους! Είναι όλοι αυτοί που σφυρηλάτησαν με το πνεύμα τους την Ελληνική σκέψη μέσα στους αιώνες. Μπορούν να μας δώσουν την πιο σωστή και πιο σίγουρη συμβουλή όλοι αυτοί οι υπέροχοι Έλληνες, που οι πράξεις τους αντηχούν μέχρι σήμερα και εμπνέουν.

Ένα όραμα με περιλαμβάνει κι εμένα μέσα, περιλαμβάνει κι εσένα και όλους μας. Είμαστε ισότιμοι στην προσπάθεια και στην επιτυχία, έχουμε τον ίδιο κοινό στόχο. Όπως το γκολ που έβαλε ο Χαριστέας στο Euro της Ελλάδας, όλοι οι Έλληνες ευχηθήκαμε με όλη μας την δύναμη να μπει εκείνο το γκολ και μπήκε! Δεν το έβαλε μόνος του ο Χαριστέας, μαζί μου το έβαλε, μαζί σου το έβαλε, το βάλαμε όλοι μαζί γιατί το θέλαμε όλοι ταυτόχρονα τόσο πολύ! Θέλαμε να γίνουμε περήφανοι και νικητές, είχαμε πίστη, θέλαμε όλοι να μας θαυμάσουν και να πουν, «δείτε τους Έλληνες, είναι νικητές!». Και μας θαύμασε ολόκληρος ο κόσμος. Το ξέρω ότι όλοι το θυμάστε εκείνο το καλοκαίρι, το καλοκαίρι της Ελλάδας το σκέφτεστε κάπου κάπου και νιώθετε ακριβώς το ίδιο πράγμα που νιώθω κι εγώ.

Όραμα στην Υπευθυνότητα

Πρέπει να βάλουμε στόχο σαφή και χρόνο σαφή. Μπορούμε να γίνουμε από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο μέχρι το 2025. Σε μια ισχυρή και ασφαλής ένωση, οι εργατικοί και καινοτόμοι Έλληνες θα χτίσουμε με σιγουριά μια ανταγωνιστική και ανθεκτική οικονομία. Οι καλύτεροι από εμάς θα οδηγήσουν τους υπόλοιπους. Να βρούμε έναν τομέα που θα γίνουμε οι καλύτεροι στον κόσμο, όχι σε όλα, σε λίγα ή σε ένα μόνο. Μέχρι το 2025 να ευημερούμε ως μια δεμένη κοινωνία που να συνδέεται με την ιστορική της ταυτότητα και να απολαμβάνουμε ένα από τα υψηλότερα βιοτικά επίπεδα σε ένα βιώσιμο περιβάλλον.

Να γίνουμε οι Έλληνες το πιο χαρούμενο και ευτυχισμένο έθνος.

Αυτό θέλω στην Ελλάδα...!”


*** Ο Πασχάλης Φίλιος είναι επιχειρηματίας στον τομέα των ακινήτων.
Είναι θερμός υποστηρικτής της ελεύθερης αγοράς.
Κατάγεται από την Ορεστιάδα και ζει στην Αθήνα και στο Dubai.




Δημοφιλείς αναρτήσεις