Κάντε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο ... σκοτεινός

“Υπομονή... Αφού η μείωση της Κρατικής Σπατάλης και η αύξηση της παραγωγής, των επενδύσεων, της προσφοράς εργασίας και των εξαγωγών είναι όνειρο απατηλό και αφού η γελοιότητα δεν έχει όριο σε αυτή τη χώρα όταν υποσχόμαστε ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στο ασφαλιστικό, «εξαφανίζοντας» το πρόβλημα, «εξαφανίζοντας» την πραγματικότητα, την κρίση και την αλήθεια αντί να λάβουμε άμεσα τα απαραίτητα και χιλιοειπωμένα μέτρα, τότε κάντε υπομονή ώσπου να ολοκληρωθεί η λεηλασία και τελικά, η δική μας εξαφάνιση.



Υπομονή… Σε λίγους μόνο μήνες οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα ξεπεράσουν τους εν ενεργεία.

Αυτή η χώρα δυστυχώς, τείνει να εξαφανιστεί από τον χάρτη, είτε με «συμφωνία» είτε με «ρήξη», την... επόμενη μέρα.

Μία χώρα άνεργων νέων και συνταξιούχων… «γέρων» που αποκτά πλέον έλλειμμα… ανθρώπων.

Ένα από τα ΒΑΘΥΤΕΡΑ προβλήματα σε μία χώρα που δεν ξέρει τι να πρωτοδιορθώσει και τελικά επιλέγει να μην διορθώνει απολύτως τίποτα.

Μπράβο μας!

Είμαστε μία χώρα που το 1990 είχε 813.353 μαθητές στο δημοτικό.

Το 2000 είχε 643.457. Το 2013 είχε 631.000…

Μία χώρα που υπολογίζεται ότι το 2050 το 33% του πληθυσμού θα είναι άνω των 65.

Μία χώρα που οι ηλικιωμένοι υπερτερούν πλέον των παιδιών κατά 550.000 άτομα.

Μία χώρα που το ’09 είχε εργατικό δυναμικό 5.022.000 και τώρα έχει 4.826.000.

Μία χώρα που η συρρίκνωση της απασχόλησης είναι καθολική, σε όλους, μα όλους τους κλάδους.

Μία χώρα που η συρρίκνωση όλων των παραγωγικών ηλικιών είναι άνευ προηγουμένου συγκρινόμενη μόνο με περιόδους επιδημίας.

Μία χώρα που προβλέπεται πως η αναλογία μη παραγωγικών ατόμων σε 100 παραγωγικά από 50% το 2010 θα φτάσει στο 82% το 2050.

Μία χώρα που έχει από τους χειρότερους δείκτες γονιμότητας στον κόσμο.

Μία χώρα που τα τελευταία 2 χρόνια οι θάνατοι είναι κατά 34.000 περισσότεροι από τις γεννήσεις, οδηγώντας σε συνεχή φυσική μείωση του πληθυσμού.

Μία χώρα που αιμορραγεί με 200.000 νέους που μεταναστεύουν.

Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε να εξαφανιστούμε, αφού επιτύχαμε… 62,5% αύξηση των συνταξιοδοτήσεων από το Δημόσιο σε σχέση με το ‘13, καταφέραμε 24.000 νέες συνταξιοδοτήσεις Δημοσίου (8.000 το ‘13), ξανα-μανα-πετύχαμε 15% αύξηση από το ’13 που πάλι όλοι έφευγαν και έτσι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα ξεπεράσουν τους εν ενεργεία, «αναπτυσσόμαστε» με 105.000 νέες συντάξεις στο σύνολο σε 1 χρόνο, αφού βγάλαμε 35.000 νέους συνταξιούχους σε 3 μόνο μήνες.

Έτσι, συνολικά σχεδόν 2.700.000 άτομα παίρνουν πλέον σύνταξη, έχουμε επίσης σε εκκρεμότητα σχεδόν 450.000 συντάξεις με την καθυστέρηση να κυμαίνεται από ένα έως δύο χρόνια και περιπτώσεις όπου ο χρόνος αναμονής φθάνει ακόμη και τα τέσσερα χρόνια, ενώ μόνο τον περασμένο Αύγουστο προκαλέσαμε ουσιαστικά αύξηση της δαπάνης στα 2.3 δις, λόγω της ένταξης των νέων συνταξιούχων και επιφέραμε και αύξηση και στις πληρωμές προνοιακών επιδομάτων.

…473.447 λιγότεροι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ σε 4 χρόνια

…589.729 περισσότερες οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση στο ΙΚΑ την ίδια περίοδο.

Το ’09 δούλευαν 4.585.000 άτομα σε δυναμικό 5.022.000.Το εργατικό δυναμικό πέρυσι ήταν 4.826.000 δηλαδή σχεδόν όσοι ήταν τότε οι εργαζόμενοι. Τώρα έπεσε κάτω από τα 4.800.000. Είμαστε μία χώρα που για δουλεύουν όσοι δούλευαν το ’09 πρέπει η ανεργία… μηδενιστεί.

Εκτός από την ανύπαρκτη παραγωγικότητα και την συρρίκνωση εισοδημάτων, επενδύσεων, κεφαλαίων, έχουμε και την συρρίκνωση του ανθρωπίνου κεφαλαίου είτε μέσω της ανεργίας, είτε μέσω της μετανάστευσης, είτε μέσω της υπογεννητικότητας, ενώ αντίθετα, αυξάνεται συνεχώς η… παραγωγή συνταξιούχων.

Η μείωση στις γεννήσεις ξεπερνά το 10% τα τελευταία 2 χρόνια (τεράστια και …απότομη μείωση) , το ότι το 14% των νέων μητέρων δεν αφορά ελληνική υπηκοότητα, σε συνδυασμό με την αιμορραγία μας λόγω μετανάστευσης νέων, δημιουργικών και ικανότατων μυαλών, ενώ η αδιαμφισβήτητη αλλά τεχνητή άνοδος του βιοτικού επιπέδου των προηγούμενων δεκαετιών έχει πλέον και αυτή αντιστραφεί και η οικονομική κρίση επιδεινώνει το πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Η φυσική μεταβολή του πληθυσμού, χωρίς να συνυπολογιστεί η μετανάστευση, αποτυπώνει την τραγική εξέλιξη του προβλήματος.

Το δημογραφικό, το οποίο οξύνεται χρόνο με τον χρόνο πέραν των κοινωνικών προβλημάτων έχει και οικονομικές συνέπειες στις προοπτικές, στην παραγωγικότητα, στο κόστος ασφάλισης, στο κόστος περίθαλψης κλπ αλλά μην φοβάστε, στο ασφαλιστικό «δεν θα αλλάξει τίποτα».

1,5 εκ άνεργοι + 2,7 εκ συνταξιούχοι + 1,2 εκ νοικοκυρές + 1,8 εκ σπουδαστές, μαθητές μελλοντικούς ανέργους κατά τα φαινόμενα + 900 χιλ στρατευμένοι, παιδιά, άλλες περιπτώσεις Οικονομικά μη Ενεργού πληθυσμού

+ 1 εκ απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΖΟΥΓΚΛΑΣ του ιδιωτικού

– τους 200.000 που μετανάστευσαν για να σωθούν από το Τέρας

=…συνεχής μείωση του εργατικού δυναμικού πέραν των εισοδημάτων, με ταυτόχρονη αύξηση των φορολογικών βαρών.

Υπομονή συντρόφισες και σύντροφοι…

Η έξοδος από την κρίση είναι κοντά.

Αφού δεν μπορούμε να… εξαφανίσουμε την κρίση και την πραγματικότητα, θα εξαφανιστούμε εμείς.

Το ίδιο δεν είναι;;;

Αλλά πριν την εξαφάνιση μας θα βγούμε ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ από «εμάς» στη σύνταξη, ώστε να λεηλατηθούν ΕΝΤΕΛΩΣ και πέραν πάσης ελπίδας, αμφιβολίας και προοπτικής οι ΕΠΟΜΕΝΕΣ γενιές, οι απολύτως αθώες.”



Δημοφιλείς αναρτήσεις