Ποιός θα ήθελε μια τέτοια Ευρώπη;

“Το θέμα Ξηρού είναι μια ακόμη απόδειξη της απόλυτης γύμνιας του "αστικού" χώρου, που είναι ανίκανος να δημιουργήσει στοιχειωδώς μια δική του ατζέντα στην δημόσια ζωή.



Σύρεται άβουλος και ανέμπνευστος πίσω από τα ζητήματα που αναδεικνύουν, -ηθελημένα ή αθέλητα, δεν έχει σημασία-, οι αντίπαλοι του, αναπαράγοντας τις δικές του μπαγιάτικες και στείρες ιδεοληψίες, σε απάντηση των ιδεοληψιών των άλλων.

Το μόνο "δικό" του, που έχει να προβάλλει, είναι αυτός ο κλαψιάρικος "φιλοευρωπαϊσμος", που δήθεν ο ίδιος εκπροσωπεί.

Αλλά η κλάψα αυτή δεν είναι καθόλου πειστική.

Αντίθετα, δημιουργεί στις μάζες μια αντανακλαστική αποστροφή για την εν γένει ιδέα της Ευρώπης και ενισχύει έμμεσα την ρητορεία των ευρωσκεπτικιστών.

Διότι, ποιος θα ήθελε μια Ευρώπη που ενσαρκώνεται στην αθλιότητα των Βαλκάνιων κομματαρχών, που παραμένουν πολιτικά στην δεκαετία του '50;

Αν η Ευρώπη είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, ποιος θα ήθελε μια τέτοια Ευρώπη;”

"Όλη η αγωνία των "φιλοευρωπαϊκών" δυνάμεων εξαντλείται στο να κλείσουμε συμφωνία με τους εταίρους, για να "μείνουμε στο εβρό" και να πάρουμε τα λεφτά, μέχρι νεοτέρας (δυο τρεις μήνες το πολύ δηλαδή, όταν τελειώσουν και αυτά τα λεφτά θα δούμε τι θα κάνουμε).

Για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, για το γεγονός ότι όλη η εξουσία στην χώρα συγκεντρώνεται σε ένα γραφείο (του πρωθυπουργού) με δέκα ανεξέλεγκτους κολλητούς, που λύνουν και δένουν κατά πως τους γουστάρει, χωρίς να δίνουν λόγο, για την θεσμική παράγκα της ανεξέλεγκτης διοίκησης και της ανύπαρκτης διοικητικής δικαιοσύνης, για την βουλή πλυντήριο, που αντί για νόμους εκδίδει διοικητικές πράξεις προς όφελος όποιου έχει να πληρώσει, για το σύστημα διορισμών 4-4-2 και για τόσα πολλά άλλα, ούτε λόγος. Αυτά είναι ψιλά γράμματα, δεν έχουν σχέση με την Εβρόπη

Την Εβρόπη των ονείρων μας".

.
"Οι πηγές μου στις Βρυξέλλες λένε ότι η Κομμισσιόν έχει παραγγείλει στην νομική της υπηρεσία την σύνταξη και κατάθεση μήνυσης κατά των ΝΔ, Πασόκ και ποτάμι για συκοφαντική δυσφήμιση της ευρωπαϊκής ιδέας. Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό."

"Οι καημένες οι δυτικές χώρες ξέρουν σε ποιο site μπήκα χθες το βράδυ, πόση ώρα έμεινα, τι διάβασα, σε ποιους έστειλα μέηλ και τι ακριβώς τους είπα.

Αλλά που να ξερουν οι κακόμοιρες πως διακινούνται τα οπλικά συστήματα που παράγουν;

Και πως να το ξέρουν άραγε;

Στό κάτω κάτω ελεύθερη αγορά, χωρίς σύνορα, έχουμε.

Το παγκόσμιο εμπόριο είναι που κάνει τον κόσμο καλύτερο και ο σεβασμός των προσωπικών δεδομένων των επιχειρηματιών είναι εκ των ων ουκ άνευ για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Αυτά, όταν βλέπουμε τα πτώματα να ξεβράζοντα στις ακτές και τους δυστυχείς να στιβάζονται στις πλατείες των ωραίων πόλεων μας.

Γιατί αν θέλουμε να σταματήσει όλο αυτό δεν είναι και τόσο δύσκολο.."



Δημοφιλείς αναρτήσεις