Ελα μωρέ, θα «κάνουν πίσω», όλα θα γίνουν

“Άνετος, απλουστευτικός και αποκαλυπτικός, ως συνήθως, ο κ. Φλαμπουράρης- που εκφράζει αυθεντικά, λόγω της θέσης του, τον κ. Τσίπρα - παρουσίασε σήμερα τον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης πού συμπυκνώνεται στις λέξεις «έλα μωρέ, όλα θα γίνουν» :Οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ θα «κάνουν πίσω» αποδεχόμενοι τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης επειδή δεν θέλουν Grexit. Σε δε περίπτωση αδιεξόδου - που άρα δεν αποκλείεται - και αν είναι να ληφθούν «ιστορικές αποφάσεις» που αφορούν προφανώς την έξοδο από το ευρώ, δεν είναι καθόλου κακό να ερωτηθεί ο λαός με δημοψήφισμα!

Όλα αυτά λέγονται δημόσια, με επίγνωση ότι ακούγονται από όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και το ΔΝΤ και συνιστούν το «διαπραγματευτικό ατού» μιας κυβέρνησης που νομίζει ότι εκβιάζει τους έξω, ενώ υποβαθμίζει και αποδυναμώνει καθημερινά τους μέσα.

Με εσωτερική παύση πληρωμών, στέγνωμα της πραγματικής οικονομίας, αποδυνάμωση των τραπεζών, αποθάρρυνση κάθε επένδυσης, επιστροφή στην ύφεση.

Γιατί ενώ η κυβέρνηση θεωρεί ότι απειλεί λέγοντας ότι αυτή δεν φοβάται την έξοδο από το ευρώ - που θα είναι δύσκολη για την ευρωζώνη και καταστροφική για τους Έλληνες - η χώρα περιθωριοποιείται κάθε ημέρα και περισσότερο εντός ευρώ.

Το κρυφό χαρτί της κυβέρνησης μας λέει συνεπώς σήμερα ότι είναι το παιχνίδι με τη θέση της χώρας στο ευρώ και τελικά η έξοδος από αυτό αν χρειαστεί και ας όψονται οι κακοί Ευρωπαίοι !

Μόνο που όμηροι δεν είναι οι Ευρωπαίοι, αλλά οι Έλληνες.”

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ