Κτίζουν εμπιστοσύνη!

*Stefanos Manos*
Π. Σκουρλέτης (σε ρόλο βομβιστή αυτοκτονίας):
" Αν δεν μας δώσουν χρήματα θα απασφαλίσουν “χειροβομβίδα” "



“Να αποδεχτούν τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης κάλεσε τους εταίρους ο Πάνος Σκουρλέτης. Σε συνέντευξη του στον real fm 97,8 και την Κάτια Μακρή, ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι σε διαφορετική περίπτωση: «Νομίζω θα έχουν απασφαλίσει μία χειροβομβίδα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Τα θραύσματα θα καταλήξουν τελικά και στους υπόλοιπους εταίρους. Και δεν θεωρώ τελικά ότι θα επικρατήσει αυτή η ακραία, αυτοκαταστροφική, για την Ευρώπη πολιτική».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Θεωρώ όλη αυτή τη συζήτηση που γίνεται για τη δήθεν και δεν το λέω τυχαία, αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων που καταθέτει η Ελλάδα ως ένα ροκάνισμα χρόνου που αποσκοπεί απλά και μόνο να μας πιέσει. Να μας πιέσει για να βγει ατελέσφορη η ισχυρή διαπραγματευτική προσπάθεια που κάνει αυτή τη στιγμή η χώρα. Κι αυτό αφορά ορισμένες δυνάμεις».

Στο ερώτημα απέναντι σ’αυτό το σχέδιο τι θα κάνετε θα επιδιώξετε συμβιβασμό ή ξαναγυρνά το σενάριο της ρήξης ο υπουργός Εργασίας απάντησε: «Το σενάριο της ρήξης, εάν τελικά που δεν το εύχομαι ούτε το θεωρώ το πιο πιθανό, θα είναι κάτι το οποίο θα προκύψει με κύρια ευθύνη των δανειστών μας».

Και σημείωσε: «Λέω αν προκύψει... Μπορεί κανείς να το αποκλείσει; Μιλάμε ειλικρινά, έχουμε επιλέξει ως κυβέρνηση να μιλάμε ειλικρινά. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, έτσι χτίζεται η εμπιστοσύνη μας ανάμεσα σε μας και την ελληνική κοινωνία, η οποία μας έχει δώσει μία πολιτική εντολή με σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά».

Με αφορμή τη δήλωσή του στη Die Zeit ότι αν η Ελλάδα δεν λάβει τα χρήματα εντός των επόμενων 10 ημερών, τότε αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων θέλει να “σκοτώσει” την Ελλάδα ο κ. Σκουρλέτης τόνισε: «Το 10 ημερών δεν έχει σημασία αν είναι 10 αν είναι 20 ή αν είναι 25 ημέρες».

Και πρόσθεσε: «Εκείνο το οποίο πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι τα λεφτά μπορεί να υπάρχουν, όπως και για το επόμενο. Το αμέσως επόμενο θα υπάρχει; Εκείνο είναι το ερώτημα. Ολοι γνωρίζουν τις πραγματικές χρηματοδοτικές ανάγκες. Αλλά αυτό το οποίο ταυτόχρονα πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η τοξική χρηματοδότηση των τελευταίων 5 ετών δεν μείωσε το χρέος , διέλυσε την οικονομία, διέλυσε την κοινωνία, δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Στην επισήμανση όμως ότι οι Ευρωπαίοι έχουν συνδέσει τις μεταρρυθμίσεις με τα χρήματα ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε: «Ποιες μεταρρυθμίσεις όμως; Αυτές που θέλουμε εμείς. Αυτές που καταθέσαμε αναλυτικά, εμπεριστατωμένα. Κινούνται έξω από τα όρια της μνημονιακής λογικής; Βεβαίως. Θα το αποδεχθούν; Πρέπει να το αποδεχθούν».

Στο ερώτημα αν δεν τις αποδεχθούν ο υπουργός Εργασίας απάντησε: «Νομίζω θα έχουν απασφαλίσει μία χειροβομβίδα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Τα θραύσματα θα καταλήξουν τελικά και στους υπόλοιπους εταίρους. Και δεν θεωρώ τελικά ότι θα επικρατήσει αυτή η ακραία, αυτοκαταστροφική, για την Ευρώπη λογική».”



Δημοφιλείς αναρτήσεις