Κάθε μέρα, κάθε ώρα μετρά ... αντίστροφα

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Μίκαελ Ροτ, επισκέφθηκε την Αθήνα τη Δευτέρα και είχε συζητήσεις με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, αναφέρει το πρακτορείο, Bloomberg σε δημοσίευμά του.



Η επίσκεψη του Ροτ, σημειώνει το πρακτορείο, αντανακλά την προσπάθεια της Γερμανίας να εξομαλύνει τις σχέσεις με την Ελλάδα και να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Ροτ δήλωσε ότι ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να τερματίσει τη διαμάχη της με την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σημειώνοντας ότι ο Μάριο Ντράγκι είναι σύμμαχος της χώρας στην προσπάθειά της να χρηματοδοτηθεί. Η σύγκρουση με την ΕΚΤ δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα, δήλωσε ο Ροτ σε συνέντευξη που έδωσε στο Βερολίνο, ενώ τόνισε ότι θα ήταν "καταστροφικό" αν η Ευρώπη αποτύγχανε να βάλει τη χώρα σε τροχιά ευημερίας.

Ο Γερμανός αξιωματούχος σημείωσε ιδιαίτερα ότι οι συμφωνίες της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους δίνουν στον Αλέξη Τσίπρα περιθώριο κινήσεων όσον αφορά τα μέτρα που θα λάβει για να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις για οικονομικές μεταρρυθμίσεις. "Έχουμε κάνει παραχώρηση για να υπάρξει ευελιξία και εκτιμούμε ότι η νέα κυβέρνηση θέλει να ακολουθήσει μία νέα πορεία και να θέσει διαφορετικές προτεραιότητες", δήλωσε.

"Κανείς δεν έχει το παραμικρό συμφέρον από ένα "Graccident" (έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ από ατύχημα), λιγότερο από όλους η ελληνική κυβέρνηση. Ο χρόνος εξαντλείται και αυτό είναι σαφές σε όλους. Κάθε μέρα, κάθε ώρα μετρά".



Δημοφιλείς αναρτήσεις