Η μπαλάντα των δήθεν μεταρρυθμίσεων και των λοιπών παραισθήσεων

“Είναι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει σε αυτή τη χώρα, στην κοιτίδα του Κρατισμού. Σε λίγο θα έχουμε επίδομα «Άγαμων Υιών» και στο τέλος οι Δημόσιοι υπάλληλοι θα ζητούν απολύσεις των Ιδιωτικών υπαλλήλων.Η στρεβλή λειτουργία του Κράτους και η ανίατη ασθένεια του Κρατισμού έχουν τέτοιες δομές που θα δημιουργούν εσαεί πολίτες δύο ταχυτήτων, τα αιώνια υποζύγια και τα κομματόσκυλα προνομιούχους:

Ο χαμένος θα είναι ΠΑΝΤΑ ο ίδιος. Ο απροστάτευτος που ζει στον πραγματικό κόσμο. Αυτός που καθημερινά στη δουλειά του πέφτει, σηκώνεται, ματώνει, αξιολογείται, αναφέρεται σε προισταμένους, εξυπηρετεί πελάτες υπό το ανικανοποίητο βλέμμα του αφεντικού, απολογείται και ας έχει δίκιο, κάνει προτάσεις αλλά τα εύσημα τα παίρνει ο προιστάμενος, δεν ξέρει καν τι ώρα θα σχολάσει, πότε θα πληρωθεί, αν θα πληρωθεί, απολύεται, και χιλιάδες άλλα στοιχεία της καθημερινότητας που κάποιοι ποτέ δεν βίωσαν.

Ο ωφελημένος θα είναι επίσης ΠΑΝΤΑ ο ίδιος και θα βρίσκεται μονίμως κάτω από ένα πέπλο προστασίας. Ο διαπλεκόμενος, ο προστατευμένος, ο μιζαδόρος, ο αργόμισθος, το "ανήψι" του "μπάρμπα", ο διπλοθεσίτης, το ρουσφέτι, ο συνδικαλισταράς, ο "προμηθευτής", ο αφισοκολλητής, το κομματόσκυλο, το "δικό μας το παιδί" και όλα τα υπόλοιπα που κάποιοι ποτέ δεν θα γίνουν και που δεν επιθυμούν να γίνουν.

Τα… ιερά τέρατα της πολιτικής θα μας παίζουν πάντα στα δάχτυλα, γιατί θέλουμε να έχουμε τα πάντα σαν Κράτος και να μην πληρώνουμε για τίποτα... και έτσι στο τέλος καταλήγουμε να πληρώνουμε για τα πάντα σαν πολίτες και να μην έχουμε τίποτα.

Αποφασίσαμε λοιπόν να κρατήσουμε την αναπνοή μας σαν Κράτος μέχρι να ΣΚΑΣΟΥΜΕ, φτάνει να μην αλλάξουμε σαν Κράτος.

Εν τω μεταξύ θα κάνουμε σαφάρι, χρηματοκυνηγητό, για να στραγγίξουμε ότι ρευστότητα έμεινε σε φορείς, σε Ταμεία, ΟΑΕΔ, Περιφέρειες, τράπεζες, ΔΕΚΟ, σπίτια, στρώματα, πορτοφόλια, τσέπες, βρύσες, θα στίψουμε την αγορά, τους πάντες και τα πάντα για να πληρώσουμε τις 37 ( ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΠΤΑ ) κατηγορίες ΕΦΑΠΑΞ, τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Γέρος Του Μοριά και στον Οργανισμό Έρευνα Για Το Ζευγάρωμα Της Σαλαμάνδρας, κάτι συντάξεις σε εφήβους και εκείνα τα… παράνομα δάνεια που… λέγαμε, στους τοκογλύφους που… λέγαμε, δάνεια που κακώς μας είχαν δώσει, για να εξυπηρετήσουμε εκείνο το «επαχθές χρέος» που… λέγαμε, ώστε να μην υπάρξει το πιστωτικό γεγονός που δεν θα υπήρχε, κάνοντας διορισμούς παράλληλα με μεταρρυθμίσεις για να πάρουμε την επόμενη δόση… που δεν θέλαμε να πάρουμε…

Απλά τα πράγματα …

Τι
Δεν
Καταλαβαίνεις;;;”