Αυτή είναι ΜεΤαΡΡύΘΜιΣη! Τι να γράψεις τώρα, πείτε μου …

“Τόσα και τόσα άρθρα, τόσες εκθέσεις οργανισμών και οίκων, τόσοι νομπελίστες οικονομολόγοι και τόσα σχόλια αγνώστων και γνωστών Ελλήνων και απολύτως κανείς, βρε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν είχε σκεφτεί τον φόρο λίπους, τους φοροπράκτορες, τις αυξήσεις σε τσιγάρα και ποτά ή τον φόρο σε ανείσπρακτα ενοίκια, σαν μία από τις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ μεταρρυθμίσεις ώστε να γίνουμε ένα σοβαρό Κράτος, ενώ τα αυτονόητα όπως η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής που όλοι εκτός από τους Κρατιστές της Μπανανίας προσπαθούν να πατάξουν, λογίζονται ως μεταρρυθμίσεις.


Εκτός λοιπόν, από την επιβολή «φόρου λίπους» και την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, ιδού…

Μεταρρυθμίσεις στο άντρο του Κρατισμού:

1,1% αύξηση!!! Κατά 1,1% θα είναι αυξημένες οι αμοιβές όσων ανέργων ενταχθούν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, σύμφωνα με το άρθρο 42 του νόμου για τα… μέτρα ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.

Έτσι, οι καθαρές ημερήσιες αμοιβές τους θα διαμορφωθούν στα 19,81 ευρώ παρακαλώ, από… 19,6 ευρώ!!! Για τους κάτω των 25 θα φτάνουν τα 17,27 ευρώ από… 17,1 δηλαδή τριπλάσιες, ναι, καλά διαβάζετε, ΤΡΙΠΛΑΣΙΕΣ από τους ΚΕΡΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ της ΔΕΗ!!!

Την ίδια στιγμή, έρχονται 450 ΜΟΝΙΜΕΣ προσλήψεις στη ΔΕΗ με… κερασμένο καφέ και σάντουιτς (;), «κανονικά» δηλαδή, …full extra, με δεύτερη προκήρυξη, η έκδοση της οποίας ξεπάγωσε μετά από παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης και του προέδρου της ΔΕΗ.

…και άλλες 450 για μόνιμους εφοριακούς στο ΥΠΟΙΚ, για την «είσπραξη εσόδων», για να καλύψουν τα αντίστοιχα κενά που δημιούργησαν οι… συνταξιοδοτήσεις του περασμένου Δεκεμβρίου.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

ΑΥΤΗ είναι μεταρρύθμιση!!!

Τι να γράψεις τώρα, πείτε μου…

Τι να γράψεις όταν στον ιδ τομέα δεν σε προσλαμβάνουν πλέον ακόμα και αν τους πληρώνεις εσύ…

Όταν η υγιής επιχειρηματικότητα είναι εχθρός μας, οι συντεχνίες φίλοι μας, οι επενδυτές μας φέρνουν και τους φέρνουμε αλλεργία, η πολυνομία είναι το ταλέντο μας, η γραφειοκρατία ποτέ δεν πεθαίνει, οι διορισμοί είναι το χόμπι μας και το μόνο που απομένει να πραγματοποιήσει την επανεκκίνηση της οικονομίας και να σώσει την παρτίδα είναι το… χρεοκοπημένο, άχρηστο, νεκρό Κράτος και το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας αποτελεί –λέει- «ανάχωμα στην κρίση που διέρχεται η χώρα μας και στην αντιμετώπιση της ανεργίας», τι να περιμένεις, πείτε μου…

Τι να περιμένεις, όταν το ΜΟΝΟ που γνωρίζουν να κάνουν είναι το φορο-μπήξιμο, οι διορισμοί και η παροχή επιδομάτων της πλάκας και προγραμμάτων που ΔΕΝ πρόκειται να λύσουν κανένα πρόβλημα, ακόμα και αν η αύξηση ήταν 21 ευρώ αντί για 21… λεπτά.

Όταν στην τριτοκοσμική Μπανανία επενδυτής δεν έρχεται ούτε αν τον απαγάγεις… και εμείς περιμένουμε μάλιστα, να συνεταιριστεί κιόλας με το ελληνικό αδιάφθορο Δημόσιο.

Όταν το μουχλιασμένο, αποδιοργανωμένο, παρηκμασμένο τερατο-κράτος θα εκτοπίζει μονίμως τους επενδυτές με την αθάνατη γραφειοκρατία του και την ηλίθια φορολόγηση του ώστε να τραφεί το ίδιο…

Όταν αποφασίσαμε να μας φροντίζει το Κράτος-Δυνάστης που αρνείται να μετασχηματιστεί, και μιλάμε σε μακροχρόνια ανέργους και σε οικογένειες που δεν εργάζεται κανείς για «πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας» ενώ έχει ήδη επισημανθεί ΣΕΙΡΑ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΙΩΝ σε αυτό, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της προώθησης του προγράμματος.

Όταν λέμε πάρε και εσύ άνεργε 21 ολόκληρα λεπτά αύξηση ή περίμενε το επόμενο κρατικό πρόγραμμα, αφού εσύ είσαι το θύμα της ανθρωπιστικής κρίσης που όλοι επικαλούνται λες και… «έπεσε ξαφνικά από τον ουρανό» .

Όταν τα κόμματα δείχνουν πλέον το «κοινωνικό τους πρόσωπο» και οι βουλευτές φτιάχνουν το «κοινωνικό τους προφίλ» παίρνοντας μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση αλλά… παίρνουν τελικά και τα βουλευτικά αυτοκίνητα. Τι ωραία…

Όταν… «Στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έστειλε η κυβέρνηση στο Brussels Group, περιλαμβάνεται και ο λεγόμενος φόρος λίπους, fat tax, ο φόρος σε τρόφιμα με υψηλά λιπαρά».

Επειδή είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, επειδή είμαστε στριμωγμένοι στα σχοινιά, σχεδιάζουμε μεταρρυθμίσεις που «δεν μπορούν να αρνηθούν» και φτιάχνουμε λίστα που «δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα», γιατί η χώρα αυτή, ΕΤΣΙ μεταρρυθμίζεται.

Οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις εδώ, ΕΤΣΙ υλοποιούνται.
Η χώρα αυτή, ΕΤΣΙ αλλάζει πορεία.
Το Κράτος αυτό, ΕΤΣΙ μετασχηματίζεται, ΕΤΣΙ αναδιαμορφώνεται.”



Δημοφιλείς αναρτήσεις