Αφήστε λίγο την περφόρμανς και ασχοληθείτε με ΤΟ περφόρμανς

“Συνοψίζω το παρακάτω σχόλιο όπως αντιλαμβάνομαι εγώ τα πράγματα. Να σταματήσουμε να χειροκροτούμε τη σκηνική παρουσία και να ασχοληθούμε λίγο με Τις επιδόσεις πάνω στη δουλίτσα μας.”


“Η ρητορική της κυβέρνησης παραμένει ακριβώς η ίδια.

Και η ρητορική έχει τεράστια πολιτική σημασία και τεράστια επιρροή στον πραγματικό κόσμο. Ενώ είναι απολύτως σαφές ότι και χθες οι εταίροι μας (δια της καγκελαρίου) επαναδιατύπωσαν την απαίτηση για ολοκλήρωση του προγράμματος, χωρίς να κάνουν εκατοστό πίσω και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα πάρουμε πεντάρα τσακιστή χωρίς συγκεκριμένες πράξεις, στο εσωτερικό καλλιεργείται κλίμα ευφορίας (αντί εφορίας).

Δεν βλέπω πως με αυτό το κλίμα θα μπορέσει η κυβέρνηση (ΑΝ θέλει, που δεν το νομίζω) να περάσει το οποιοδήποτε ικανό να φέρει χρηματοδότηση μέτρο.

Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρώ ανοησία να καλλιεργείται το ίδιο κλίμα από τους αντιπολιτευόμενους, που σπεύδουν (για πολλοστή φορά) να χαιρετήσουν την "στροφή στον ρεαλισμό".

Το μόνο που επιτυγχάνουν είναι, όταν αύριο ο Τσίπρας σκίζει τα ρούχα του ότι αυτός έκανε ότι έπρεπε αλλά οι "ξένοι" αθέτησαν τα συμφωνηθέντα (που το θεωρώ την πιθανότερη εξέλιξη), να του έχουν δώσει προκαταβολικά δίκιο και να είναι υποχρεωμένοι να το βουλώσουν.

Επιθυμώ, όσο κανείς άλλος τολμώ να πω, να υπάρξει στροφή στον ρεαλισμό και να επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους.

Αλλά πλάτη στην κατασκευή της δικαιολογίας για την καταστροφή δεν βάζω.

Πλάτη θα βάλω σε συγκεκριμένες πράξεις, όταν (και αν...) αυτές υπάρξουν.”





Δημοφιλείς αναρτήσεις