Ένα αρθρο που δεν δέχθηκε να φιλοξενήσει κανείς

“Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης την τελευταία δεκαετία αλλά και η συντονισμένη προσπάθεια αλλαγής του πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας είχαν σαν αποτέλεσμα την απορρύθμιση της οικονομίας μας και τελικά την κατάρρευση της.



Η αποπασοκοποιηση της πολιτικής ζωής σε μια περιοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δημιούργησε κενό στα κέντρα λήψης αποφάσεων και αγωνία για το μέλλον στους επενδυτές.

Οι επενδυτές που γνωριζαν για χρόνια τους όρους του παιχνιδιού έπρεπε να προσαρμοστούν στην νεα κατασταση την ώρα που έκλειναν το ένα μετά το άλλο εργοστασια και κέντρα διασκέδασης αυξάνοντας τρομακτικά τον δείκτη της ανεργιας.

Σαν να μην έφθανε αυτό οι ελπίδες για νέα έργα έσβησαν μετά την απομάκρυνση αναγνωρισμενων για τα έργα τους στελεχών από την κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου, ρίχνοντας ένα λαό που είχε μάθει στην ανάπτυξη και στις υποδομές.

Επιχειρηματικα δίκτυα και forums μεταξύ επενδυτών εφοριακών βουλευτών και πολεοδομων καταστραφηκαν αυξάνοντας την γραφειοκρατία.

Χρηματιστές αγρότες απροειδοποίητα επρεπε να επιστρέψουν στην αγροτική ζωή πετώντας την γνώση που απέκτησαν σε οικονομικά θέματα.

Οι πολιτικές που ακολούθησαν συνέχισαν το καταστροφικο έργο της μεταπασοκικης εποχής μετατρεποντας ένα απεραντο εργοτάξιο και τους εργάτες του σε ανεργους φοροδοτικους σκλάβους με υποχρέωση φορολογικης δήλωσης την ώρα που οι 45ρηδες δεν ήταν πια υπερήλικες για το ανάλγητο κράτος αλλά σε κατάσταση που μπορούν να δουλέψουν αναγκαζοντας τα γεροντάκια να αφήσουν τα μπαρ με τις Ρωσίδες και να δουλέψουν.

Αναμενόμενη ήταν η αντίδραση της Ρωσίας που μπλόκαρε τις εξαγωγες.

Η καπιταλιστική λαίλαπα διέλυσε κάθε δομή που με κόπο δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ και καταχρεωσε την χώρα επιβαλλοντας μνημόνια και στεγνά Σαββατοβραδα για τους πολίτες”