Ουδέν σχόλιο για τρίτο πακέτο απο Merkel, νωρίς λέει ο Juncker

“Ασχολίαστη άφησε η Γερμανίδα καγκελάριος τη φημολογία για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, μετά τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες.



Ερωτηθείσα σχετικά, η Angela Merkel τόνισε ότι «κάνουμε ότι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας θα είναι επιτυχές» και δήλωσε ότι προτιμά να εστιάζει σε αυτό, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να εφαρμόσουμε ότι αποφασίστηκε στο Eurogroup».

Την αναγκαιότητα για την εφαρμογή των αποφάσεων του συμβούλιου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τόνισε από την πλευρά του και ο Jean-Claude Juncker λέγοντας ότι είναι «πρώιμο να μιλάμε για τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα» ενώ συνέστησε την αποφυγή εικασιών επ’ αυτού.

Αντικείμενο της συνάντησής τους ήταν η εφαρμογή του επενδυτικού σχεδίου της ΕΕ, η Ουκρανία, η Διατλαντική Συμφωνία Επενδύσεων και Εμπορίου (TTIP) και η ψηφιακή ενιαία αγορά.

Η Merkel καλωσόρισε το επενδυτικό σχέδιο του Juncker χαρακτηρίζοντάς το πολύ σημαντικό, τονίζοντας ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλα δουλεύουν σε επίπεδο ΕΕ».

Αναφορικά με την TTIP, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να κινηθούμε προς τα μπροστά με την Συμφωνία για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. "Χρειαζόμαστε αυτή τη συμφωνία με την Αμερική. Είμαστε πολύ επικεντρωμένοι στην επίτευξη αυτού του στόχου έως το τέλος του 2015" δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Ακόμη η Angela Merkel εξέφρασε τον σεβασμό της για την ταχύτητα με την οποία η Κομισιόν του Juncker έθεσε τους πυλώνες για όλη αυτή τη δουλειά.

Σχετικά με τη διορία που δόθηκε στη Γαλλία για τη μείωση του ελλείμματός της έως το 2017 η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι η χώρα σε γενικές γραμμές είναι στον σωστό δρόμο προς την ανάπτυξη και την απασχόληση, ενώ ο Juncker συμπλήρωσε πως "δίνουν στη Γαλλία δύο επιπλέον χρόνια αλλά πρέπει να εκπληρώσει πολλούς νέους όρους".

Για την ουκρανική κρίση η Merkel δήλωσε πως η Γερμανία δεν εστιάζει σε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας αλλά επικεντρώνεται στην επιτυχή εφαρμογή της συμφωνίας του Minsk, ωστόσο τόνισε πως "ένα πράγμα είναι σαφές, αν δεν φέρει αποτέλεσμα η συμφωνία του Minsk η Κομισιόν είναι προετοιμασμένη να προχωρήσει σε αυστηρότητες κυρώσεις.

Τέλος, ο Jean-Claude Juncker διέψευσε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι υπάρχουν τριβές στη σχέση του με την Γερμανίδα καγκελάριο. "Είμαστε φίλοι" τόνισε.”



Μην χάσετε για κανένα λόγο ... αξίζουν τον κόπο


Δημοφιλείς αναρτήσεις