Επιστροφή των φόρων, όχι του μαύρου χρήματος ...

«Ύπάρχουν σκέψεις και προτάσεις για την επιστροφή όχι του μαύρου χρήματος, αλλά των φόρων που διέφυγαν λόγω της ύπαρξης του.



Υπάρχουν ήδη σχέδια που βρίσκονται στην φάση της τελικής επεξεργασίας και εφόσον αυτά που προτείνονται, ως σκέψεις και ιδέες, θεωρηθούν ότι μπορεί να εφαρμοστούν στην πράξη και θα έχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, τότε θα ανακοινωθούν στον χρόνο που πρέπει» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».

Αναφέρει πως από το λαθρεμπόριο καυσίμων μπορούν να εισπραχθούν διαφυγόντες φόροι της τάξης των 1,5 δισ ευρώ και από το λαθρεμπόριο τσιγάρων 800 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Επιπλέον, προαναγγέλει αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου, λέγοντας ότι θα επανεξεταστούν το θεσμικό πλαίσιο του ενιαίου μισθολογίου, αλλά και των είκοσι ειδικών μισθολογίων, και προσθέτει: «Οι αλλαγές που θα δρομολογήσουμε θα έχουν στόχο να αρθούν στρεβλώσεις, αδυναμίες ή και αδικίες, αλλά οποιαδήποτε αλλαγή πραγματοποιηθεί, θα γίνει, χωρίς να ανατραπούν περαιτέρω οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί».


Π. Νικολούδης: Αν οι φοροφυγάδες δεν δεχθούν αυτό που τους προτείνουμε, θα υποστούν τις συνέπειες και τις κυρώσεις



«Δεν επιθυμούμε να οδηγήσουμε ανθρώπους στη φυλακή, αλλά να εισπράξουμε όσα δικαιούται το κράτος. Αν δεν δεχθούν αυτό που τους προτείνουμε, θα υποστούν τις συνέπειες και τις κυρώσεις» δηλώνει για τη μέθοδο είσπραξης φόρων από την εκτεταμένη φοροδιαφυγή ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».

Προσθέτει: «Το ποσό των 2,5 δισ ευρώ που ελπίζουμε να εισπράξουμε είναι η βάση μας, αφού οι έλεγχοι συνεχίζονται και φαίνεται ότι θα είναι με ανοδική πορεία».

Δίνοντας το στίγμα της φιλοσοφίας του αναφέρει: «Όταν κάποιος παραδεχθεί το χρέος του στην Εφορία, πρέπει αμέσως να κάνει συμπληρωματική δήλωση. Δεν είναι φιλοσοφία μου να οδηγούνται στην φυλακή. Πρέπει όμως όσοι δεν πληρώνουν, να γνωρίζουν τις κυρώσεις, όπως δέσμευση της περιουσίας, ή τις κακουργηματικές ποινικές διώξεις και βεβαίως τις προσαυξήσεις που θα πληρώσει ο παραβάτης έτσι ή αλλιώς».


Μην χάσετε για κανένα λόγο ... αξίζουν τον κόπο


Δημοφιλείς αναρτήσεις