Η καλημέρα του "Σχολιαστή"

“Επειδή πολλοί φίλοι μου ζητούν να σχολιάσω την επικαιρότητα εγκαινιάζω σήμερα τον "Σχολιαστή". Ο Μπαγκς Μπάνυ θα βγαίνει από την τρύπα του και θα σχολιάζει θέματα από την επικαιρότητα σε πρώτο πρόσωπο.
Ξεκινάμε λοιπόν:


Η πρόσφατη κίνηση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι ήταν προκλητική, προσφέροντας στον Τσίπρα μια ιταλική γραβάτα”. Ήδη έχω γράψει τον Ρέντσι στα αρχεία μου για την κίνησή του αυτή που ευθυγραμμίζεται με τη στάση των Άγγλων, των σταθερά επίμονων στην τυπολατρεία (τύπων όμως που θέλουν να επιβάλλουν και σε άλλους λαούς, με τον γνωστό τους δημοκρατικό ...φασισμό).
Το ερώτημα είναι:
Όταν δέχονται για συνομιλίες Άραβες πολιτικούς, πετρελαιάδες που εμφανίζονταιο παντού με κελεμπίες, γιατί κανείς δε σχολιάζει το ντύσιμό τους; Ο Βαρουφάκης τους ενοχλεί μόνο;
Άλλωστε, πολύ καλά έκανε. Τους έσπασε τον τσαμπουκά της υποκρισίας! Ίσως θα έπρεπε να πάει σε συνομιλίες φορώντας την εθνική ενδυμασία, φουστανέλα με τσαρούχια!.. Χα,χα,χα,χα,χα!
Και έπραξε πολύ καλά που πρόσβαλε την ηλίθια δημοσιογράφο του ΒΒC, που του έπαιρνε συνέντευξη, και διαρκώς και αναιδώς τον έκοβε για να οδηγήσει εκείνη τη συνέντευξη όπου ήθελε... Αλλά βρήκε τον μάστορα της... Είχα υποτιμήσει στο παρελθόν τον Βαρουφάκη, αλλά ήταν λάθος μου. Ο άνθρωπος πιάνει πουλιά στον αέρα!
Εξάλλου νομίζω και ότι ο Τσίπρας πρόβλεψε σωστά για όλα στη συνάντησή του με τον Ρέντσι κι έκανε δώρο στον Ιταλό ομόλογό του ένα cd με τραγούδια της ελληνόφωνης Κάτω Ιταλίας. Του θυμίζει ότι στη χώρα που τον εκλέγει υπάρχει μεγάλη μαγιά από ελληνικό στοιχείο, με χαρακτηριστική μάλιστα πολιτιστική σφραγίδα...
Μεγάλη υποκρισία δέρνει τις ευρωπαϊκές χώρες! Λίγο πριν ο Ισπανός πρωθυπουργός, τώρα ο Ρέντσι ...
Όταν βλέπεις νέους ανθρώπους που γίνονται πρωθυπουργοί και παραμένουν γλύφτες (γλύπτες σε πιο καθαρευουσιάνικα) τί να περιμένει κανείς από την Ευρώπη; Όλοι τους ευθυγραμμίζονται στη γλυφτική και γυαλίζουν τα λουστρίνια της Μέρκελ!”




Μην χάσετε για κανένα λόγο ... αξίζουν τον κόπο


Δημοφιλείς αναρτήσεις