Ο Τσίπρας πήρε τον δρόμο τον σωστό

“Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος, ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, στη σωστή κατεύθυνση για βιώσιμη λύση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ...”


“Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο διπλωματικός μαραθώνιος του Πρωθυπουργού. Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες του και με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στα Ηλύσια Πεδία, ενώ το πρωί είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους ευρωπαϊκών θεσμών στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τη Γαλλία να πρωταγωνιστήσει στην αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη με στόχο την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχουν ενοικιαστές και ιδιοκτήτες. Υπέρ του διαλόγου με σεβασμό των κανόνων και των δεσμεύσεων τάχθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος.”





Ήμουν στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον Αλέξη Τσίπρα, σήμερα στις Βρυξέλλες. Οι συνομιλίες μας ήταν ανοικτές και ειλικρινείς σε μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Όσον αφορά την ευρωπαϊκή χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα, τόνισα την ανάγκη να βρεθεί μια λύση αποδεκτή από όλα τα κράτη μέλη που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις. Οι διαπραγματεύσεις θα λάβουν χώρα στο Eurogroup. Θα είναι δύσκολες, θα απαιτηυ θούν συνεργασία και διάλογος, καθώς και σημαντικές προσπάθειες από την Ελλάδα. Συμφωνήσαμε για τη σημασία της ενότητας στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ ρων άλλων βασικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.





Μην χάσετε για κανένα λόγο ... αξίζουν τον κόπο


Δημοφιλείς αναρτήσεις