Παρατηρείται έλλειψη ... πατριωτισμού

“Ακούω τόσα πολλά περί πατριωτισμού (και κυρίως για την έλλειψή του, που παρατηρείται σε μένα και σε λίγους φίλους μου), που θα αναδημοσιεύσω ένα αρκετά παλιότερο άρθρο μου με τίτλο "Περί πατριωτισμού", κάνοντας την εξής, απαραίτητη κατά την γνώμη μου, εισαγωγή:



1. Το άρθρο γράφτηκε στις 12.10.2009, λίγες μέρες μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον ΓΑΠ, ενώ δεν ήμουν ΠΑΣΟΚ (ποτέ δεν ήμουν), αλλά αντίθετα ενεργό μέλος (και μέλος της ΔΕ) άλλου κόμματος.
2. Το άρθρο ΔΕΝ λέει ότι πρέπει να στηρίζει κάποιος μια κυβέρνηση όποια κι αν είναι, αλλά λέει συγκεκριμένα πράγματα που εγώ θεωρούσα σωστά και τα οποία καλούσα όλους όσους τα θεωρούσαν σωστά να τα στηρίξουν. Θα ήταν παράλογο σήμερα να καλέσω να στηριχθεί η παρούσα κυβέρνηση, όταν επαγγέλλεται ακριβώς τα αντίθετα από όσα ζητούσα τότε να γίνουν.
3. Το άρθρο ήταν βαθύτατα "κινδυνολογικό" και "καταστροφολογικό". Απολαύστε κινδυνολογικές εκφράσεις: "Ο Παπανδρέου, καλώς ή κακώς, είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Αν δεν τα καταφέρει, δεν θα τα καταφέρει και η Ελλάδα. Οποιος δυσκολεύει το έργο του, εργάζεται υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας. Κι επειδή μας έχουν πρήξει κάποιοι με τον πατριωτισμό τους ή την αριστεροσύνη τους, ρωτάω: Τι σόι πατριώτης είναι αυτός που εύχεται να καταστραφεί η πατρίδα του; Τι σόι αριστερός είναι αυτός που εύχεται να εξαθλιωθεί ο λαός;", " Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, κάπου στην Ελλάδα, γεννιέται ένα παιδί. Το 2027 θα γίνει 18 χρόνων και θα θέλει να σπουδάσει. Για να μπορεί να το κάνει, πρέπει μέχρι τότε να έχουμε πανεπιστήμια. Κι αυτό θα κριθεί σήμερα, όχι το 2027! Το να αγωνιστούμε όλοι μας, ανεξάρτητα από την κομματική ή την ιδεολογική μας τοποθέτηση, για να πετύχει η Αννα Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας, είναι πατριωτισμός. Το να αγωνιστούμε για να ανασυσταθεί το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, είναι πατριδοκαπηλία. Ελπίζω κι εύχομαι να αντιληφθούν έγκαιρα τη διαφορά όσοι ισχυρίζονται πως ασχολούνται με την πολιτική γιατί αγαπούν τον τόπο τους."
Αυτά γράφτηκαν στις 12.10.2009, τις μέρες της ευφορίας.
"ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ", "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ", 'ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ"
Και είχαν την ίδια ακριβώς απαξιωτική αντιμετώπιση που έχουν σήμερα όσοι προειδοποιούν, από αυτούς που σήμερα μιλούν για την εξαθλίωση του λαού και την καταστροφή της πατρίδας που συνέβη επειδή απέτυχε ο ΓΑΠ και ο διάδοχός του, αλλά τότε έλεγαν "αυτά είναι κινδυνολογικές μαλακίες των νεοφιλελεύθερων" ...”




Μην χάσετε για κανένα λόγο ... αξίζουν τον κόπο


Δημοφιλείς αναρτήσεις