Αν είσαι μέλος της λέσχης πρέπει να συμμορφωθείς με τους κανόνες

“Στον απόηχο των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου ο πρόεδρος του ΕΚ και οι εκπρόσωποι των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου πήραν θέση για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα αλλά και για το τι αναμένουν.


Ο πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σούλτς, δήλωσε ότι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας "είναι ο δημοκρατικά εκλεγμένος νέος πρωθυπουργός χώρας μέλους της ΕΕ, που έχει το πλήρες δικαίωμα να είναι σεβαστός από τα ευρωπαϊκά όργανα", ενώ τόνισε ότι "πρέπει να τηρήσουμε τις συμφωνίες που έγιναν για να σταθεροποιήσουν την χώρα¨.

"Ελπίζω να μην επηρεαστεί η ευρωζώνη", δήλωσε José Manuel Fernandes (ΕΛΚ, Πορτογαλία), χαρακτηρίζοντας την είδηση για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με ένα κόμμα του αντίθετου άκρου ως όχι και ένα πολύ καλό σημάδι.

Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του ΕΚ Gianni Pittella (Ιταλία), δήλωσε ότι "ο κατάλληλος δρόμος είναι να αλλάξουμε μαζί τις οικονομικές πολιτικές της Ευρώπης". Ωστόσο, ήταν επικριτικός απέναντι στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με ένα δεξιό κόμμα.

Ο Mark Demesmaeker (Συντηρητικοί, Βέλγιο), είπε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός από τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. "Αν είσαι μέλος της λέσχης πρέπει να συμμορφωθείς με τους κανόνες¨", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Gérard Deprez (Φιλελεύθεροι, Βέλγιο), δήλωσε ότι "η αναδιάταξη του ελληνικού χρέους είναι απόλυτα κατανοητή αλλά τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε την Ελλάδα ως ξεχωριστή περίπτωση.

Η Marina Albiol Guzmán (Ευρωπαϊκή Αριστερά, Ισπανία), δήλωσε ότι "είναι θρίαμβος για τον ΣΥΡΙΖΑ, για την Αριστερά και για ον Ελληνικό λαό. Πάνω από όλα είναι μια ήττα για τις πολιτικές που οδήγησαν σε ανεργία, ένδεια και φτώχια".

Ο Philippe Lamberts (Πράσινοι, Βέλγιο), καλωσόρισε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σηματοδοτεί μια νέα δύναμη στην πολιτική ζωή της Ελλάδας.

"Το ευρώ έχει πια πεθάνει", δήλωσε ο Raymond Finch (Ευρώπη Ελευθερίας και Άμεσης Δημοκρατίας" και υπενθύμισε ότι η Ισπανία και η Ιταλία έχουν και αυτές εθνικές εκλογές μέσα στο 2015, με τα αντίστοιχα κόμματα όπως το Κίνημα των πέντε Αστέρων και του Podemos να πηγαίνουν αρκετά καλά.”

Μην χάσετε για κανένα λόγο ... αξίζουν τον κόπο


Δημοφιλείς αναρτήσεις