Εφτασε η ώρα της Δημοκρατίας, ώρα της δικής μας ευθύνης

“Αυτή την ώρα, στις 7 το πρωί σήμερα ανοίγουν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές και την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης. Περίπου 9.808.760 πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν σε 19.449 εκλογικά τμήματα.




Δικαίωμα ψήφου
Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι έχουν ελληνική υπηκοότητα, είναι άνω των 18 ετών και διαμένουν στην ελληνική επικρατεία. Έλληνες που διαμένουν εκτός Ελλάδας δεν μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα παρά μόνο αν βρεθούν εντός των ελληνικών συνόρων.
Τι απαιτέίται
Οι ψηφοφόροι επιβάλλεται να προσέρθουν στις κάλπες με την ταυτότητα ή το διαβατήριο τους. Δεκτά θα γίνονται και τα ασφαλιστικά βιβλιάρια όλων των ταμείων, ακόμα και οι "κομμένες" ταυτότητες. Όσοι δε διαθέτουν κανένα από τα παραπάνω θα μπορούν να επισκέπτονται τα γραφεία ταυτοτήτων των αστυνομικών τμημάτων.
Πώς "σταυρώνουμε"
Ολοι οι ψηφοφόροι έχουν δικαίωμα να βάλουν έναν σταυρό προτίμησης στις περιφέρειες με 1 έως 3 έδρες, δύο στις περιφέρειες που εκλέγουν 4 έως 7 βουλευτές, τρεις σταυρούς για περιφέρειες με 8 έως 12 βουλευτές και τέσσερις στις περιφέρειες που εκλέγουν από 13 και άνω βουλευτές.

Η εκλογική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα, ενώ αμέσως θα ανακοινωθούν τα αποστελέσματα του exit poll. ”
Ανεξάρτητα απο το αποτέλεσμα των εκλογών, την πλειοψηφία, τους βουλευτές που θα εκλεγούν κλπ. δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δυσκολίες, οι πρωτοφανείς στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, παραμένουν μπροστά μας και θα παραμένουν για πάρα πολύ ακόμη ... Δείτε, προσεκτικά, πολύ προσεκτικά, το παρακάτω διάγραμμα και ίσως καταλάβετε και επιστημονικά το μέγεθος της ζημιάς

Οι προβλέψεις του Economist για τις εκλογές
και το καταστροφικό οικονομικό διάγραμμα της 5ετίας



Δημοφιλείς αναρτήσεις