Αυτή η χώρα θα καταστραφεί επειδή "έλαμωρεσιγά"

“Σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις, στις 26 θα αποκτήσουμε κοψοχέρηδες που θα ουρλιάζουν επειδή το κόμμα που ψήφισαν δεν αθέτησε τις υποσχέσεις του. Πάντα στην παγκόσμια πρωτοπορία της παράνοιας.


Είμαι βέβαιος ότι αν έγραφα πως η βλακεία είναι αήττητη, αν τσίταρα Αϊνστάιν για το μέγεθός της σε σχέση με το μέγεθος του σύμπαντος, αν κατέβαζα Σουν Τζου, όπως η ημιεγγράματη "ηγεσία" του φιλελεύθερου χώρου, για να εξηγήσω ότι η έξυπνη στρατηγική είναι να διαλέγεις τον αντίπαλό σου, αν έλεγα ότι είναι "ελιτισμός" να αγνοείς τους πολλούς, η συντριπτική πλειοψηφία φίλων και φόλοουερς θα έκανε λάικ. Η ηττοπάθεια έναντι της βλακείας είναι καταθλιπτική. Αλλά εμένα μ' αρέσει να δώσω αυτήν την μάχη. Εναντίον της βλακείας. Κι ας είναι - που ΔΕΝ είναι - χαμένη. Γούστο μου.
Η πόλωση με λίγα λόγια, είναι αυτό το πράγμα: Κατεβαίνει ένα κόμμα με σύνθημα "πρώτη φορά αριστερά" και οι περισσότεροι σοβαροί αριστεροί που ξέρω σκέφτονται να το ρίξουν "πρώτη φορά δεξιά"
Αυτή η βεβαιότητα των φιλοευρωπαϊκών/μεταρρυθμιστικών/κεντροαριστερών/φιλελεύθερων/ποταμικών/τριτοδυναμικών δυνάμεων ότι δεν τρέχει κάστανο αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι θα του βάλουνε λουράκι και θα τον πηγαίνουν βόλτα, εξωθεί και τον πιο συνειδητό φιλοευρωπαίο και φιλελεύθερο πολίτη στο να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ απλώς και μόνο για να γλεντάει μαζί τους στις 26, κι ας πάει η χώρα στον διάολο.
Αυτήν την σαχλαμάρα με την τρίτη δύναμη και την τρίτη εντολή, θα μου την εξηγήσει κάποιος; Δηλαδή, αν το πρώτο κόμμα δεν είναι αυτοδύναμο (αν είναι, κάνει κυβέρνηση και χαίρετε) και πάρει την εντολή, η τρίτη δύναμη δεν θα συνεργαστεί μαζί του την Δευτέρα και θα περιμένουμε την άλλη βδομάδα να πάρει αυτή την εντολή και να συνεργαστεί το πρώτο κόμμα μαζί της;
Καλό είναι να θυμόμαστε πότε πότε ότι η κατάρα που βάραινε την Κασσάνδρα δεν ήταν να προβλέπει λάθος, αλλά να μην την πιστεύουν.
Αυτό που άμα ένας φιλελεύθερος δηλώσει ότι σ' αυτές τις εκλογές θα ψηφίσει ΝΔ επειδή δεν θέλει να κυβερνήσει την χώρα η μουρλή αριστερά τον κάνει "παντα ΝΔ ήταν", ενώ αν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ τον κάνει "πολύ και γαμώ τους φιλελεύθερους", πολύ λογικό το βρίσκω.
Μέχρι σήμερα οι 'Ελληνες ψήφιζαν πιστεύοντας ό,τι παπαριά τους έταζε κάποιος και μετά όταν δεν τηρούσε τις "υποσχέσεις" του, εξαγριώνονταν. Έρχεται η μέρα που θα εξαγριωθούν επειδή αυτός που θα εκλέξουν θα κάνει όντως αυτά που λέει.
Πριν τέσσερα χρόνια η πσεκασμένη κυβέρνηση της Ουγγαρίας (της οποίας το πρόγραμμα είχε εντυπωσιακές ομοιότητες με τα παπάρια μάντολες που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ) έδιωξε το ΔΝΤ. Λίγους μήνες μετά, ικέτευε, εκλιπαρούσε, ξεφτιλιζόταν διεθνώς, έκλαιγε στα πόδια του ΔΝΤ για να επιστρέψει και να της δώσει 3,5 δις, ποσό που δεν φτάνει ούτε για τους ξηρούς καρποί εδώ σε μας. Κάθε τρεις και λίγο η (πρώτη) είδηση "κάνει τον γύρο του (ελληνικού) διαδικτύου". Και από κάτω δεκάδες, εκατοντάδες τα σχόλια "μπράβο", "ζήτω", "τι κάνουν οι δικοί μας οι προδότες, τα τομάρια", "κρέμασμα θέλουν οι δικοί μας", "δεν υπάρχουν στην Ελλάδα Ούγγροι πατριώτες" (καλό αυτό, εγώ το σκέφτηκα, μην τους βάλουμε στο στόμα και λόγια που δεν είπαν), Ακόμη και όταν τολμάει κανείς να πει σε κάνα σχόλιο, "ρε παιδιά αυτό έγινε το 2010, μετά έγινε της τρελής το πανηγύρι στην Ουγγαρία, να φάνε δεν είχανε οι αθρώποι και ξαναφώναξαν το ΔΝΤ εκλιπαρώντας", τον αγνοούν χαλαρά. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για να το κάνει "όπως η Ουγγαρία" (δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να πω την κρυάδα μου, Ουνγκ-αρία έπρεπε να λεγόμαστε κι εμείς). Όλοι αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνο πιστεύουν την είδηση, αλλά αν τους πεις "καλά βρε παιδιά, αν ήταν έτσι, μόνο το σάιτ www.paparieskamarotes.grrrrrrrrr θα το έγραφε;", σε θεωρούν ηλίθιο που δεν καταλαβαίνεις ότι την είδηση την θάβει το σύστημα, δεν εκπλήσσονται, όμως, που είσαι ηλίθιος, το βρίσκουν λογικό με τόσους ψεκασμούς ηλιθιογόνων αερίων (στο σημείο αυτό να πούμε ότι ΔΕΝ μπορείς να ψεκάσεις αέριο, μόνο υγρό γίνεται, αλλά τσπ). Το ηθικόν δίδαγμα της ιστορίας: Στα ελικόπτερα οι θέσεις είναι κρατημένες για τον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του, αλλά δεν το ξέρουν οι φουκαράδες...
Γράφει ο άλλος ότι έχει παρατηρήσει πως οι ταξιτζήδες συμφωνούν με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά και συμφωνούν ρε! Αφού αυτοί τους το είπαν!
Δεν υπάρχει θέμα πληθωρισμού με τα 100 δις που θα τυπώσει η Ραχήλ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμη ομάδα οικονομολόγων που θα τα εξαφανίσουν αμέσως.
Δεν υπάρχει αναξιοπρεπέστερο θέαμα από αυτούς που ενώ από τρυφερή ηλικία και ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση επέλεξαν ως μέσο βιοπορισμού την ΝΔ και πέρασαν όλη την ενήλικη ζωή τους σιτιζόμενοι στο νεοελληνικό πρυτανείο και πσωλοβαρώντας στους διαδρόμους πολιτικών γραφείων, σήμερα υψώνουν την παντιέρα του "νέου", του "αντισυμβατικού" και του "άφθαρτου" και κουνάνε το δάχτυλο σε όσους επέλεξαν - σωστά ή λάθος, δεν έχει σημασία - αυτό που νομίζουν ότι θα σώσει την χώρα και όχι το πολιτικό τους τομάρι.
Ο Αλέξης είπε ότι ο Σοφοκλής είπε ότι η Αντιγόνη είπε ότι βάζει πάνω από τους νόμους των ανθρώπων, το δίκιο των ανθρώπων. Τις 5.000 μελετητών της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας που αυτοκτόνησαν, να τις προσθέσω στις αυτοχτονίες του μνημονίου ή να τις βάλω σε ξεχωριστή ντάνα;”


Μην χάσετε για κανένα λόγο ... αξίζουν τον κόπο


Δημοφιλείς αναρτήσεις