Schaeuble: Δεν έχετε κανένα πρόβλημα με το χρέος σας

“Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble δήλωσε ότι είναι αντίθετος στο να δοθεί στην Ελλάδα ελάφρυνση χρέους, μεταδίδει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο δημοσίευμα του εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel.


Σε προδημοσίευση συνέντευξης που παραχώρησε στο περιοδικό, ο Schaeuble κάλεσε τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να επιδείξουν σύνεση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όπως αναφέρει το Dow Jones.
"Οι πολιτικοί στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι προσεκτικοί να μην υπόσχονται περισσότερα ενόψει των εκλογών απ’ ό,τι μπορούν να υλοποιήσουν στη συνέχεια", δηλώνει στο περιοδικό.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για διαγραφή του χρέους ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημειώνει:
"Αυτό δεν αποτελεί θέμα. Η Ελλάδα δεν έχει αυτή τη στιγμή κανένα πρόβλημα με το χρέος της", δηλώνει ο Schaeuble.
Σημειώνει εξάλλου ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο και η οικονομία αναπτύσσεται ταχύτερα απ’ ό,τι οι οικονομίες πολλών άλλων χωρών της Ευρωζώνης.
Τις τελευταίες εβδομάδες το Βερολίνο επαναλαμβάνει τις συστάσεις του προς την Ελλάδα να συνεχίσει στον δρόμο της λιτότητας, καλώντας την Αθήνα να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της.
"Όλα αυτά εξάλλου είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού", αναφέρει ο Schaeuble και προσθέτει
"Δεν το κάνουν για μας αλλά για τον εαυτό τους" ...”


Μην χάσετε για κανένα λόγο ... αξίζουν τον κόπο


Δημοφιλείς αναρτήσεις