Ζήσης Δουγαλής: Με τη ΔΡΑΣΗ στο ΠΟΤΑΜΙ και στην Α' Θεσσαλονίκης

“Αν ήθελα να περιγράψω με μία φράση πώς αντιλαμβάνομαι τη ΔΡΑΣΗ, θα έλεγα ότι είναι ένα κόμμα που προασπίζεται την ελευθερία του ατόμου σε όλες τις εκφάνσεις, τόσο την οικονομική, όσο και την πολιτική – κοινωνική. Με άλλα λόγια η ΔΡΑΣΗ πιστεύει και αγωνίζεται για ανοιχτή οικονομία και ανοιχτή κοινωνία.


Στην Ελλάδα του σήμερα το σημαντικότερο πρόβλημα είναι κατά τη γνώμη μου το έλλειμμα οικονομικής ελευθερίας.
Δεν έχει παρά να δει κανείς τη θέση της Ελλάδας σε διεθνείς δείκτες (π.χ. στον Index of Economic Freedom, όπου κατέχουμε την 119η θέση), για να το κατανοήσει.
Κατά συνέπεια το κρίσιμο θέμα είναι η προώθηση μεταρρυθμίσεων που θα αυξήσουν την οικονομική ελευθερία, ώστε έτσι να έχουμε επενδύσεις, ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας σε πρώτη φάση και να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί και να στηριχθεί και το κοινωνικό κράτος σε δεύτερη φάση.
Από τη στιγμή που η ΔΡΑΣΗ διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε η ρεαλιστική δυνατότητα να κατέλθει αυτόνομα στον εκλογικό στίβο για τις εκλογές της 22.01.2015, τίθεται το ερώτημα με ποιο κόμμα θα μπορούσε να συνεργαστεί, ώστε να προωθήσει πιο αποτελεσματικά την ατζέντα της. Με άλλα λόγια, ποιο άλλο κόμμα επιδιώκει και επιζητά μεταρρυθμίσεις που θα αυξήσουν την οικονομική ελευθερία.
Το κόμμα αυτό είναι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ. Με βάση τα λεγόμενά του και τις διακηρύξεις του, η ενίσχυση της οικονομικής ελευθερίας αποτελεί πρωταρχικό του στόχο. Με τη σύμπραξη της ΔΡΑΣΗΣ μπορεί αυτός να εξυπηρετηθεί ακόμη καλύτερα.
Υπέρ της οικονομικής ελευθερίας είναι κατά τα λεγόμενά της και η Νέα Δημοκρατία. Και αυτό θα ίσχυε πιθανόν αν επρόκειτο για οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χριστιανοδημοκρατία. Δυστυχώς για αυτή όμως, δεν κρίνεται με βάση τα λεγόμενά της, αλλά με βάση τις πράξεις της. Και οι πράξεις της αποδεικνύουν τα λόγια της υποκριτικά, καθώς για όσο διάστημα ασκεί την εξουσία, πρωταρχικός της στόχος ήταν η διατήρηση και επιβίωση του πελατειακού, κομματοκρατικού της συστήματος, και όχι η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που θα προωθούσαν την οικονομική ελευθερία. Ο ανασχηματισμός και το πολιτεύεσθαι μετά τις ευρωεκλογές, το αποδεικνύουν πέραν αμφιβολίας.
Έτσι βρίσκεται σήμερα η ΔΡΑΣΗ – και ορθώς βρίσκεται – να συμπορεύεται με το «κεντροαριστερό» ΠΟΤΑΜΙ, εφόσον αυτό δείχνει πιθανότερο να προωθήσει ζητήματα οικονομικής ελευθερίας από τη χριστιανοδημοκρατική Νέα Δημοκρατία. Όσο για τον κίνδυνο από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αν είναι πρώτο κόμμα? Ασφαλώς είναι υπαρκτός. Αλλά μια νέα κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας δεν τον εξαλείφει. Αν συνεχίσει με βάση τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της, τότε η κατάσταση θα χειροτερεύει. Και σύντομα θα έρθει η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί και με αυτοδυναμία, οπότε ο κίνδυνος θα είναι μεγαλύτερος.
Εκτός αν η Νέα Δημοκρατία αναγκαζόταν να συγκυβερνήσει με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ιδανικά μάλιστα και με κάποια στελέχη της ΔΡΑΣΗΣ στην κοινοβουλευτική του ομάδα.
Τότε η πίεση θα ήταν για πραγματικές μεταρρυθμίσεις και όχι για κατενάτσιο και κρυφτούλι με την Τρόικα.
Με τις σκέψεις αυτές λοιπόν αποδέχτηκα την πρόταση που μου έγινε για να συμβάλλω σε μια προσπάθεια, που για μένα είναι προσπάθεια για περισσότερη ελευθερία, κυρίως οικονομική, και θα είμαι υποψήφιος βουλευτής με τους συνδυασμούς του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης”


Μην χάσετε για κανένα λόγο ... αξίζουν τον κόπο


Δημοφιλείς αναρτήσεις