Του κερατά ... για τον πρωθυπουργό πρόκειται

“Ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, άνοιξε το στόμα και εσύ ήθελες να κλείσεις τα αυτιά ή τη μύτη. Εγώ δεν έκανα τίποτα από όλα αυτά. Γούρλωσα και τα μάτια.


Διότι, κατά μία εκδοχή, επρόκειτο για ομιλία με «ιστορικό» βάρος.
Για πρώτη φορά από το βήμα και τα ηχεία του κοινοβουλίου ακούστηκαν τόσο αγοραίες και χυδαίες εκφράσεις.
Δεν νομίζω, ας πούμε, να έχουν ακουστεί ποτέ φράσεις του ύφους «ο πρωθυπουργός του είπε να μας γαμήσει».
Εντάξει, ατυχές παράδειγμα.
Αυτό ακούγεται χρόνια τώρα, αλλά με κόσμιο ύφος και σωστές λέξεις.
Αλλού είναι το θέμα μου.

Ο βουλευτής, αφού εξύβρισε και απείλησε τον πρωθυπουργό, αναφέρθηκε σε ένα απόσπασμα ηχογραφημένης συνομιλίας, το οποίο μας παρέπεμψε να ακούσουμε στο δίκτυο. Σύμφωνα με τον βουλευτή, στο συγκεκριμένο ηχητικό απόσπασμα, ακούγεται ο πρωθυπουργός να δίνει εντολές ώστε η δικαιοσύνη να κινηθεί εναντίον στελεχών της Χρυσής Αυγής. Μέχρι εδώ. Δεν είναι δουλειά μας να ξέρουμε αν ακούγεται όντως ο Σαμαράς στο ηχητικό των λίγων δευτερολέπτων. Άλλωστε αυτό που ακούμε δεν μας λέει και κάτι. Και αυτό που ακούμε, μας το σερβίρουν τύποι που ελέγχονται ως εγκληματική οργάνωση. Όμως για μισό λεπτό.

Αν εγώ σας δώσω ένα λινκ και σας πω ότι μπορείτε να ακούσε τον Σαμαρά σε μία ανάρμοστη συνομιλία, είναι απολύτως βέβαιο ότι κάποιος θα με μαζέψει. Δεν ξέρω αν οι τοίχοι θα έχουν σίδερα ή μαξιλάρια, ούτε αν ο κύριος απέναντι μου θα φοράει άσπρη ποδιά ή μαύρο κουστούμι. Κάποιος, όμως, θα με μαζέψει. Και θα ζητήσει εξηγήσεις. Του κερατά, πρόκειται για τον πρωθυπουργό.

Κάπου κάτι χάνω. Το παραλήρημα Κασιδιάρη δεν υπάρχει στα μέσα ενημέρωσης. Σε άλλες εποχές θα έπαιζε και σε αργή κίνηση, για να δούμε και τις εκφράσεις στο πρόσωπο του. Επίσης δεν άκουσα τίποτα σχετικό για πρωτοβουλίες της δικαιοσύνης, προκειμένου να ελεγχθεί η αυθεντικότητα του υλικού. Στην περίπτωση δε που έχουμε αυθεντικό υλικό, τότε το νήμα οδηγεί σε σκοτεινά δωμάτια, όπου ο πρωθυπουργός ηχογραφείται από συνεργάτες του και το προϊόν της υποκλοπής κοινοποιείται σε υπόδικους. Από την άλλη, σκέφτομαι μήπως κάνω λάθος. Μήπως είμαι εγώ που ακούω φωνές και αυτό που σας περιγράφω δεν έγινε, δεν ακούστηκε, δεν υπήρξε ποτέ.”

Δημοφιλείς αναρτήσεις