Σήκω Μαρίκα Να Τον Δεις


“1. Πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα Παπούλια πέρυσι:
"η θετική προοπτική που ήδη διαφαίνεται είναι ότι τελειώνει η εποχή της τρόικας όπως την ξέρουμε και μεταβαίνουμε σε μία κατάσταση αυστηρών ελέγχων που όμως δεν θα έχουν χαρακτηριστικά εμμονών αλλά θα υπόκεινται σε θεσμικούς ορθολογικούς κανόνες".


Αντίο Κάρολε. Θα μας λείψουν τα κρύα αστεία σου.
2. "Ενώ όλα τα θυμότανε και είχε μυαλό ξουράφι" νομιζω η κυβέρνησης "ξέχασε" προς το παρόν να αναστείλει για το 2015 τους πλειστηριασμούς α' κατοικίας. Κανονικά τέτοιον καιρό έβγαινε μία ΠΝΠ και παρέτεινε την αναστολή πλειστηριασμών α κατοικίας για ενα τουλάχιστον χρόνο. Ή εστω εβγαινε ενας νόμος Χατζηδάκη και προστάτευε την α' κατοικία των "καλών" δανειοληπτών για δώδεκα μηνάκια. Φέτος καλοί κακοί παράταση προστασίας δεν βλέπω να έχετε, μόνο κάτι ρηματικές διακοινώσεις των τραπεζών ότι δεν τις ενδιαφέρουν οι πλειστηριασμοι (νταξ. Αλλά καλύτερα να μη βασιστούμε στο λόγο τους). Και θα το ξαναπώ: αν η κυβέρνηση "ξεχάσει" μέσα στην παραζάλη των διαδοχικών ψηφοφοριών την παράταση της αναστολης πλειστηριασμών α' κατοικίας, μνημονεύετε πού και πού τα δικηγοράκια που με αποχή διαρκείας τραβάν χειρόφρενο -στο μέτρο του δυνατού- στις ορέξεις των κοράκων και στην περαιτέρω διευκόλυνση τς τραπεζοκρατίας τώρα που ομπρέλα προστασίας από πουθενά αλλού δεν προβλέπεται -προς το παρόν, τουλάχιστον.

3. Είναι συγκινητική η στροφή 180 μοιρών των συγκυβερνητιστών που έκραζαν τον Σύριζα ότι θα κάνει κυβέρνηση με τους "ψεκασμένους" των ΑνεξΕλ και τώρα παρακαλάνε τους ΑνεξΕλ για στήριξη στον πρόεδρο μπας και πιάσουν το όριο (δε λέω μπας και πιάσουν τους 180, γιατί Βενιζέλος είναι αυτός και ποτέ δεν ξέρεις). Τέτοια θυσία για την πατρίδα, να παρακαλάς γονατιστός και κατακατουρημένος για στηριξούλα αυτόν που δημόσια σκυλοχλεύαζες προκαταβολικά (όταν φοβόσουν ότι θα τα βρει με τον απέναντι) δεν έχει ξαναγίνει. Μένει πάντως να αποδειχτεί αν οι ΑνεξΕλ είναι όντως το νέο Λαος ή κάτι λίγο καλύτερο από ψεκασμένους πατριδοκάπηλους τυπου Λαος.

4. Δημαρ. "Τώρα κλαις γιατί κλαις, συ δεν ήσουν που την έβριζες χθες;" Πρώτα την αδειασαν πολλαπλά (κορυφαίο το άδειασμα στην ΕΡΤ) και αναγκάστηκε να φύγει από τη συγκυβέρνηση. Μετά την έκραξαν για τα χαμηλά ποσοστά της. Τώρα ελπίζουν ότι αυτό το μικρό κομματάκι που, κατά τους ειρωνικούς σχολιασμούς τους, εκπροσωπεί το 0,5% του εκλογικού σώματος, θα βάλει πλάτη για 180 και γίνονται έξαλλοι με τις διαρροές περί κοινής καθόδου με τον Συριζα. Και δεν τους πειράζει πια ότι εκπροσωπεί πλέον μόνο το 0,5% οπως λέγανε ότι την κράζανε. Ψηφοι να ναι και ας ειναι και ανευ εκλογικού αντικρύσματος. (Βtw, όχι και τρομερά παράξενο ότι ο μπαρμπα Φώτης δεν φαίνεται εμπιστεύεται αυτούς που συνεχόμενα τον αδειαζαν. Το αντίστροφο θα ήταν τρομερά *παράξενο*, αλλωστε).

5. Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν οτι δεν υπάρχουν οι 180 και οι εξελίξεις δρομολογούνται από Ευρώπη καί όχι από Μαξίμου. Νομίζω η κυβέρνηση χρειαζόταν πολιτικό χρόνο για να έχει πιθανότητες για 180 που τώρα τον στερείται, αρα δεν είναι από αυτήν επισπευδόμενες οι εξελίξεις. Αλλά δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα αυτό. Ούτε με ενδιαφέρει αν οι βουλευτές ψηφίσουν ναι ή οχι στον πρόεδρο πιεσμένοι από τις εξελίξεις/ από κάποιο *εθνικό θέμα* που ίσως φυτρώσει/ από προσωπική αποψη/ από σωστή ή και εσφαλμένη εκτίμηση. Δεν με νοιάζει καθόλου. Θα σιχαθώ με όλη μου την καρδιά μόνο όσους στα κρυφά (νομίζουν) θα πωλήσουν την ψήφο τους σε αυτή την ιστορικά κρίσιμη στιγμή σκεπτόμενοι τα χιλιάδες ευρουλάκια της βουλευτικής αποζημίωσης ή κανα αλλο καλό κομματάκι τυρί που τυχόν τους προσφερθεί για να καμφθεί η η όποια αντίρρησή τους. Μιλάμε για στιγμή τόσο στην κόψη, που, όποιος αποφασίσει με λαδωμένη τη συνείδηση, ό, τι και να αποφασισει (ειτε συμφωνώ με αυτό η όχι), αν μόνο του κίνητρο είναι τα χρήματα και τα προσωπικα οφελη ενώ ο κόσμος καίγεται, θα είναι προδόταρος διαμετρηματος ισκαριώτη.

6. Σταύρος (γεια-σου-Σταύρο-και-κυρ-Σταυρο), (κάτσε-κάτω-από-τη-μπάρα) Δήμας. Και όπως κάθεσαι κάτω από τη μπάρα, Σήκω Μαρίκα Να Τον Δεις. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με γύρισε στην ωραία εκείνη εποχή που "αναταράξεις στην κυβέρνηση" προκαλούσαν οι φημες για χαστουκάκι της Μαρίκας στον υπουργό "Βιομηχανίας" και πιθανό μελλοντικό μας πρόεδρο. Εποχή της αθωότητας, όχι αστεία.”

Δημοφιλείς αναρτήσεις