Σαμαράς: Θα τελειώσει σύντομα η κρίση

“Η παρουσία σας εδώ σήμερα, είναι ελπίδα για όλους μας. Για όλους εμάς τους Ευρωπαίους, οι οποίοι - έχετε δίκιο - αγωνιούν για την καταπολέμηση της οικονομικής στασιμότητας που αποτελεί μια πραγματική απειλή για τις κοινωνίες μας.


Σκεφτείτε ότι είμαστε μια χώρα που βρίσκεται σε ύφεση εδώ και έξι χρόνια, ότι έχει ένα ποσοστό ανεργίας, που έφθασε στο αποκορύφωμά της τον περασμένο Σεπτέμβριο, 28%, 60% μεταξύ των νέων, μια χώρα που έχασε, κατά τη διάρκεια της κρίσης κάτι σαν το 28% του ΑΕΠ της χώρας. Τώρα επιστρέφουμε . Έχουμε πλεονάσματα, τόσο στον προϋπολογισμό μας όσο στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών μας. Το τελευταίο τρίμηνο, αν και ακούγεται σαν οξύμωρο σχήμα, είναι αλήθεια, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην περιοχή της Ευρωζώνης, ελπίζοντας να έχουμε κάτι σαν 2,9% το 2015 πραγματική ανάπτυξη. Έτσι, οι θυσίες ήταν τεράστιες, αλλά πιστεύουμε ότι η κρίση σύντομα θα τελειώσει.

Έτσι, για μας, τους Έλληνες, η παρουσία τόσων πολλών νέων Ευρωπαίων σήμερα και τόσο πολλών νέων και επιτυχημένων επιχειρηματιών , είναι μια ισχυρή επιβεβαίωση αυτής της ελπίδας. Και μια υποστήριξη που δίνει νόημα σε όλες τις δυσκολίες που έχουμε περάσει και όλες τις προσπάθειες που έχουμε αναλάβει. Ναι, επιτέλους τα πράγματα αλλάζουν με το τρόπο που εμείς θέλουμε”.
Τα παραπάνω υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο Συμβούλιο των Προέδρων των Νεολαιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάππειο Μέγαρο.

Έτσι έκλεισε το πρόγραμμα του της Συνόδου των προέδρων των Οργανώσεων που συμμετέχουν στη Νεολαία του ΕΛΚ από όλες τις χώρες της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα υπό την αιγίδα της ΟΝΝΕΔ.
Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

Δημοφιλείς αναρτήσεις