Πελάτες μας θέλουν, όχι ... πολίτες

Αυτό το μήνυμα επέλεξαν -δια της επιλογής του νέου υφυπουργού παιδείας- για τα παιδιά μας
Ο νέος υφυπουργός παιδείας, βoυλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται στην καρδιά της κρίσης (παραμονές των εκλογών του 2012), να αποκαλύπτει δημόσια, με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο, την απόλυτη υποταγή στην πελατειακή νοοτροπία.



Σε video που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (gerogriniaris) λέει επί λέξη τα ακόλουθα:
"Στους δέκα που δεν ψήφισαν Νέα Δημοκρατία ενώ είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές οι οκτώ ξέρουμε ποιοι είναι. Πρέπει λοιπόν και στα χωρια και στην πόλη αυτούς να τους πλησιάσουμε. Ο ρόλος λοιπόν των τοπικών συμβουλίων, των δημοτικών συμβούλων και των αντιδημάρχων είναι καθοριστικός. Επίσης καθοριστικός θα είναι και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πίεση ή στην υπενθύμιση σε ανθρώπους που ωφελήθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία, σε ανθρώπους που δούλεψαν επί Νέας Δημοκρατίας, σε ανθρώπους που πήρανε συμβάσεις από τη Νέα Δημοκρατία, εννοώ συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, άλλοι που πήγαν στα stage, αυτούς να τους θυμίσουμε ότι πρέπει να προσφέρουν κάποια υπηρεσία. Πρέπει να πάνε εκλογικοί αντιπρόσωποι, πρέπει να φέρουν τη μάνα τους και τον πατέρα τους να ψηφίσει. Ξέρουμε όλοι ποιοί είναι αυτοί. Αυτοί που τα χρόνια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ωφελήθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία. Σ' αυτούς μπορούμε να το υπενθυμίσουμε λίγο πιο φωναχτά, ότι έχουν υποχρέωση να πάνε να ψηφίσουν".

Πέραν του θέματος παραβίασης της νομοθεσίας που αποκαλύπτεται (εξ όσων γνωρίζω οι συμβάσεις δεν δίδονται από κόμματα, αλλά από το κράτος) και της πλήρους αποκάλυψης του πελατειακού κράτους σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια, έχουμε στην προκειμένη περίπτωση και την πιο προκλητική -σε ηθικό επίπεδο- στάση. Ο πολιτικός που εμφανίζεται να τα λέει αυτά δημόσια θα είναι -ως υφυπουργός παδείας- το υπόδειγμα πολιτικού που προσφέρεται στα παιδιά μας.

Η Δράση που έχει υιοθετήσει στο DNA της το μήνυμα "πολίτες όχι πελάτες", δεν θα αφήσει την υπόθεση αυτή να περάσει έτσι. Όχι μόνο για λόγους πολιτικής δεοντολογίας και δικαιοσύνης ή για λόγους δημοκρατικής ισότητας έναντι του νόμου, αλλά και γιατί όσο το πελατειακό αυτό κράτος συνεχίζει να ζει και να βασιλεύει η Ελλάδα θα είναι καταδικασμένη στη φτώχεια και την ανεργία. Όπως έχω γράψει και άλλη φορά στα επόμενα χρόνια θα επιβιώσουν ή το πελατειακό κράτος ή η παραγωγική Ελλάδα. Και τα δύο μαζί αποκλείεται.

Υ.Γ. Παρακαλώ πολύ μεταδώστε με κάθε τρόπο αυτή την ανάρτηση ή αυτό το περιστατικό. Αν είναι οι Έλληνες να επιλέγουν αυτά τα κόμματα και αυτόν τον τρόπο πολιτικής λειτουργίας τουλάχιστον να μην έχουν τη δικαιολογία της άγνοιας...”


Θόδωρος Σκυλακάκης | Πρόεδρος της Δράσης | Capital
Ανοικτή επιστολή προς τους εκπροσώπους της τρόικας στην Ελλάδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις