Νεα αναβολή σε δίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου

“Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα, δίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, για τις 16 Μαρτίου 2015. Στην υπόθεση της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής», διαπιστώθηκε έλλειμμα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ στο δήμο, επί διοίκησης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και συνολικά κατηγορούνται 17 άτομα, ανάμεσα τους ο τέως δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχ.Λεμούσιας, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Θεοδ. Αθανάσαρος και Μιχ. Ζορπίδης, όπως επίσης δημοτικοί υπάλληλοι.



Αίτημα για αναβολή υπέβαλε συνήγορος δημοτικού υπαλλήλου, επικαλούμενος πρόβλημα υγείας του εντολέα του, το οποίο έκανε δεκτό όρισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Οι συγκεκριμένοι αντιδήμαρχοι κατηγορήθηκαν και για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά αθωώθηκαν.

Για την υπεξαίρεση καταδικάστηκαν, σε δεύτερο βαθμό, οι Βασ. Παπαγεωργόπουλος και Μιχ. Λεμούσιας- ο πρώτος σε κάθειρξη 12 ετών και ο δεύτερος σε κάθειρξη 13 ετών και 5 μηνών, ενώ εκτίουν τις ποινές τους στις φυλακές Διαβατών.

Ο τέως δήμαρχος, που το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας ύστερα από τις αγγειοπλαστικές στις οποίες υπεβλήθη, δεν μετέβη το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του ...”

Δημοφιλείς αναρτήσεις