Στο τέλος θα μείνουμε πανώ με πανώ

“Και πώς θα κλείσει ο προϋπολογισμός αστέρια μου, όταν το 95% των αναμενομένων εσόδων μέχρι το τέλος του έτους ετεροχρονιστεί για τα επόμενα οκτώ χρόνια;


Η κυβέρνηση πανικοβλημένη από την δημοσκοπική απόσταση που την χωρίζει από το ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει τη ψυχραιμία της και εξαγγέλλει συνεχώς χοντράδες, συναγωνιζόμενη σε δημοκοπία τον αντίπαλο της.
Μετά τη περιβόητη δήλωση πρόθεσης για αποχώρηση από το μνημόνιο και την έξοδο στις αγορές, μια εβδομάδα κατρακύλας στο χρηματιστήριο και εκτόξευσης των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων ήταν η απάντηση-ράπισμα των αγορών, που την ξεγύμνωσε.

Προχθές ανακοινώθηκε ότι στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις θα περιληφθεί κάθε είδους οφειλή και όχι μόνο οι ληξιπρόθεσμες.
Δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κι ο πλέον αδαής ότι με τη ρύθμιση αυτή ουδείς θα πήγαινε να εξοφλήσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις του (δόσεις φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κλπ), αφού οι πάντες θα έσπευδαν να επωφεληθούν και να υπαχθούν στη ρύθμιση.
Ουσιαστικά η κυβέρνηση μας άναψε πράσινο φώς να πάψουμε να πληρώνουμε και να μπούμε στη ρύθμιση.
Και πώς θα κλείσει ο προϋπολογισμός αστέρια μου, όταν το 95% των αναμενομένων εσόδων μέχρι το τέλος του έτους ετεροχρονιστεί για τα επόμενα οκτώ χρόνια;
Έχετε προϋπολογίσει ότι το τελευταίο τρίμηνο του έτους θα εισπραχθούν από τις πιο πάνω πηγές και τα ΤΚ περί τα εννέα δίς.
Τα μισά από αυτά να μην πληρωθούν, όχι πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα βγεί, αλλά θα καταλήξουμε σε πρωτογενές έλλειμμα 2-3% του ΑΕΠ.
Πόση σκέψη ήθελε για να κατανοήσουν το μέγεθος της ηλιθιότητας που εξήγγειλαν;
Ήταν δυνατόν να αφήσουν οι τροϊκανοί να καταρρεύσει με τόση ευκολία ο προϋπολογισμός;
Και βέβαια υποχρέωσαν τη κυβέρνηση, όπως ήταν φυσικό, να ανακρούσει πρύμνα και να αποδειχτεί η δημοκοπία και το έωλο των εξαγγελιών της για ακόμη μία φορά.
Η δε μεγαλύτερη γελοιότητα είναι η εικόνα των κυβερνητικών εκείνων βουλευτών που προσπαθούν να ψηφοθηρίσουν φωνάζοντας δεξιά και αριστερά ότι δεν ψηφίζουν τη διάταξη που εξαιρεί το φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση!!!
Οι ίδιοι που έχουν ψηφίσει το προϋπολογισμό και επομένως έχουν εγκρίνει την είσπραξη των "επίδικων" εσόδων εντός της χρήσης!!!...”

Δημοφιλείς αναρτήσεις