Αν δεν το είδατε ακόμη, το συνιστώ ανεπιφύλακτα

“Σημερα το πρωϊ, μια και ξυπναω απο τ'αγρια χαραματα, ειδα το βιντεο Princes of the Yen. Ευχομαι να βγει και με Ελληνικους υποτιτλους και να το δειτε ολοι!!



Επειδη την 10ετια του '80 και μεχρι το 1996 εργαζομουν στην Καναδικη τραπεζα CIBC, σε διευθυντικη θεση απο το '90 και μετα, μας ενηρωναν αμεσα για το τι γινοταν με τις τραπεζες στην Ιαπωνια.
Πολλα απο αυτα που αναφερονται στο βιντεο τα θυμαμαι ιδιαιτερα για την 10ετια του '80, με τις Ιαπωνικες επενδυσεις σε ακινητα στην Αμερικη και την αισιοδοξια που υπηρχε.
Το αντιστροφο συνεβη οταν πουληθηκαν και αν θυμαμαι καλα εκει αρχισε και η πτωση του Αμερικανικου δολλαριου το '93/94 περιπου για 2/3 χρονια που μετα βεβαια αρχισε η ανοδικη του πορεια (Rubin's USD policy).
Ενω εχουν γινει πολλα σε πολλες χωρες που καταστραφηκαν οι οικονομιες τους και θα μπορουσαν να μην επαναλαβουν τα ιδια λαθη, τα επαναλαμβανουν και διαλυονται λαοι ολοκληροι, εσκεμμενα βεβαια.
Oπου εχει επεμβει το ΔΝΤ, εχει ερθει και η οικονομικη καταστροφη κι ας μας λεει τωρα η Lagarde οτι εκαναν λαθος να πειραματιστουν με την Ελλαδα λες και δεν το ειχαν ξανακανει και δεν ηξεραν ...”



Δημοφιλείς αναρτήσεις