Ο μόνος ανώτερος σκοπός, είναι η ελευθερία η ίδια

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία τιμά την 41η επέτειο της αντίστασης των λίγων εξεγερμένων, απέναντι στον δήθεν «πατριωτικό» ολοκληρωτισμό της 7ετιας. Οι φιλελεύθεροι, αποτελούν τους κατεξοχήν αρνητές όλων των ολοκληρωτισμών και όλων των αυταρχισμών.



Σήμερα, δεν είναι τα άρματα ή τα βασανιστήρια που μας πληγώνουν.
Σήμερα η αντίσταση αφορά στην αυταρχικότητα ενός ιδιοτελούς κρατισμού, που μας κρατά σκλαβωμένους στην υπανάπτυξη, στη μιζέρια και στην καθυστέρηση. Και παραδομένους στους εθνικιστικο-θρησκευτικούς μύθους.

Το «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», πρέπει πλέον να αφορά:

1. την αμετακίνητη αποφασιστικότητά μας για το γκρέμισμα του αντιδραστικού κρατισμού, για το τσάκισμα της ευνοημένης γραφειοκρατίας του και της διαφθοράς. Την υιοθέτηση επιτέλους ΚΑΙ στην Ελλάδα, πολιτικών που αυξάνουν τον πλούτο και δημιουργούν συνθήκες ευημερίας για όλους.

2. την κρίσιμη συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι ζούμε στην εποχή της γνώσης και της πληροφόρησης. Ότι τα κράτη που είναι φτωχά σε παιδεία, είναι καταδικασμένα να είναι φτωχά παντού. Οι δε λαοί τους στο περιθώριο των εξελίξεων, καταδικασμένοι στην ανέχεια και στη μιζέρια. Η στήριξη της Παιδείας, η εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία σχολείων και σχολών, το άνοιγμά της στην αξιολόγηση όλων, στις νέες γνώσεις και στον ανταγωνισμό, η σύνδεση με την αγορά εργασίας και τις επιχειρήσεις δεν είναι απλά μια άλλη επιλογή. Είναι προϋπόθεση επιβίωσης της χώρας μας.

3. την υπενθύμιση ότι η ελευθερία δεν τεμαχίζεται σε ελευθερίες «αρεστές» και μη. Ζητάμε περισσότερη ελευθερία για όλους! Δίχως αποκλεισμούς, δίχως εξαιρέσεις που στηρίζονται στην βάση της εξυπηρέτησης οποιουδήποτε δήθεν «ανώτερου σκοπού»: του έθνους, της θρησκείας, της ισότητας, του λαού, της κοινωνίας.

Ο μόνος ανώτερος σκοπός, είναι η ελευθερία η ίδια.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία τιμά την μνήμη των λίγων εκείνων, που παρέμειναν ελεύθεροι στους καιρούς της ανελευθερίας, αναλαμβάνοντας το κόστος και για τους πολλούς.
Και τιμά την ίδια την εξέγερσή τους, όχι σαν επετειακή ρουτίνα, αλλά προσαρμόζοντας το μήνυμα στην εποχή και επιμένοντας με πάθος στον πυρήνα του.

Μηδενική ανοχή στο ανελεύθερο!
Περισσότερη ελευθερία για όλους!
Παντού!

…………

ΥΓ: Οσοι ουρλιάζουν λαϊκίζοντας, οτι «η χούντα δεν τελείωσε το ’73..» δεν προκαλούν μόνο το γέλιο.
Αποδυναμώνουν το ίδιο το απελευθερωτικό μήνυμα, της θυσίας του Πολυτεχνείου.


Δημοφιλείς αναρτήσεις