Δεν μας πάει το ... Παρίσι

Ολοκληρώθηκε χωρίς... λευκό καπνό το κρίσιμο διήμερο διαπραγματεύσεων στο Παρίσι.
Παραμένει η διάσταση απόψεων στο δημοσιονομικό κενό, λένε κυβερνητικές πηγές προσθέτοντας ότι δεν έχει κλείσει τίποτα αρνητικά και ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν. Καταγράφουν σημεία σύγκλισης χωρίς όμως να υπάρχει συμφωνία σε κάποια πεδία.




Μεγαλύτερη πρόοδο "φωτογραφίζουν" στα θέμα του Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στο εργασιακό, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο κρίσιμο πεδίο του δημοσιονομικού κενού οι δύο πλευρές δεν μπήκαν σε αριθμούς.

Πρώτα αναχώρησαν από τη Villa Said, έδρα της ελληνικής αντιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ, οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ Κλάους Μαζούχ και  του ΔΝΤ Ρίσι Γκογιάλ, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλλο. Η ελληνική αποστολή επιστρέφει στην Αθήνα, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΟΙΚ, Τάσος Αναστασάτος μεταβαίνει στις Βρυξέλλες όπου συνεδριάζει αύριο το EuroWorkingGroup. 

Στην αυριανή συνεδρίαση και ενόψει της διαφαινόμενης αδυναμίας να υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ετοιμάζονται σύμφωνα με πληροφορίες, σε τεχνικό επίπεδο εναλλακτικές προτάσεις για την παράταση του ελληνικού προγράμματος που θα πρέπει να απασχολήσει το Eurogroup στις 8/12.  
Δηλώσεις Κοστέλλο
O εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντέκλαν Κοστέλλο όπως έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η ανταποκρίτρια του Mega στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, δήλωσε πριν από λίγο ότι η συζήτηση "ήταν εντονη και εποικοδομητική και συνεχίζεται".


Πηγές της ελληνικής αποστολής αναφέρουν ότι οι δανειστές συνεχίζουν να πιέζουν για το δημοσιονομικό κενό αμφισβητώντας μεταξύ άλλων την απόδοση πολλών από τα μέτρα που προτάθηκαν από ελληνικής πλευράς. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι δεν διαφαίνεται προς το παρόν συμφωνία με την έννοια που ίσως ανέμενε η ελληνική πλευρά.

Η σημερινή δεύτερη συνεδρίαση στο Παρίσι έλαβε χώρα μετά από ένα μαραθώνιο 13 ωρών χθες και σε μία ύστατη προσπάθεια προσέγγισης να κλείσει το χάσμα στο κομβικό κομμάτι του δημοσιονομικού κενού.

Σήμερα το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών είναι προσκεκλημένος ομιλητής στο 1ο συνέδριο για τις Ελληνικές Εξαγωγές (Greek Exports Convention) που διοργανώνει η Τράπεζα Eurobank στο Ξενοδοχείο Intercontinental (αίθουσα Ballroom) και πηγές του ΥΠΟΙΚ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο αν η αποστολή αναχωρήσει νωρίς για Αθήνα, ο Γκίκας Χαρδούβελης να παραστεί.

Παράλληλα στις 6 μ.μ. ξεκινά στη Βουλή η δεύτερη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για τον προϋπολογισμό του 2015 με τον ΥΠΟΙΚ να εκπροσωπείται από τον Χρ. Σταϊκούρα

Δημοφιλείς αναρτήσεις