Πόσες τράπεζες θα αποτύχουν τελικά στην αξιολόγηση της ΕΚΤ;

“Συνολικά 25 τράπεζες θα αποτύχουν στη συνολική αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο το προσχέδιο για το ανακοινωθέν των τελικών αποτελεσμάτων.



Το πρακτορείο σημειώνει ότι 105 τράπεζες φαίνεται πως θα περάσουν την αξιολόγηση, σύμφωνα με το προσχέδιο.
Από τις τράπεζες που δεν τα καταφέρνουν, περίπου 10 αντιμετωπίζουν κεφαλαιακά κενά τα οποία θα πρέπει να καλύψουν, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγή με γνώση της υπόθεσης χωρίς να την κατονομάζει.
Σύμφωνα με την ανάρτηση του Capital, το μέγεθος αναμένεται να αλλάξει καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις πριν την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων στις 26 Οκτωβρίου, αναφέρει η ίδια πηγή.
“Η ΕΚΤ δεν μπορεί να σχολιάσει υποθέσεις για το αποτέλεσμα της συνολικής αξιολόγησης”, αναφέρει η ΕΚΤ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. “Οποιαδήποτε συμπεράσματα ως προς το τελικό αποτέλεσμα της άσκησης θα αποτελούν υποθέσεις μέχρι την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων”.
Οι τράπεζες που άντλησαν επαρκή κεφάλαια αυτό το έτος για να καλύψουν τα κεφαλαιακά τους κενά δεν θα χρειαστεί να βρουν και νέα κεφάλαια, αναφέρει το πρακτορείο. Οι τράπεζες με κενά θα έχουν διορία δύο εβδομάδων για να υποβάλουν ένα νέο κεφαλαιακό σχέδιο ...”



Δημοφιλείς αναρτήσεις