Η νέα μαύρη τρύπα ... που ήτανε παλιά

“Διαβάζω για τη "νέα τρύπα" ύψους 1,3 δις που ανακάλυψε η τρόικα στα ασφαλιστικά ταμεία και απορώ.
Ποιά "νέα" τρύπα;
Η "τρύπα" είναι πολύ μεγαλύτερη και ως ευρωβουλευτής την είχα επισημάνει εδώ και χρόνια στην Επιτροπή και στην Eurostat.




Μετά από μήνες αποφυγής απάντησης τελικά είχαν αποφανθεί (παραβιάζοντας τη λογικη και την στατιστική), ότι η καθυστέρηση καταβολής συντάξεων μεσω άρνησης της γραφειοκρατίας (με κυβερνητική εντολή), να διεκπεραιώσει σε εύλογο χρόνο την απονομή σύνταξης δεν υπολογίζεται στο έλλειμμα.
Και ότι το έλλειμμα δημιουργείται μόνο όταν απονεμηθεί τυπικά η σύνταξη και όχι όταν ο συνταξιούχος σταματήσει να εργάζεται και συνεπώς την δικαούται έστω και αναδρομικά. (Στη λογιστική βέβαια των εταιριών αυτό θα ήταν αδιανόητο. Θα ήταν υποχρεωμένη η εταιρία να σχηματίσει σχετική πρόβλεψη.)
Με το κίνητρο αυτό η κυβέρνηση δημιούργησε μέγα μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος αυξάνοντας το χρόνο καθυστέρησης απονομής των συντάξεων και των εφάπαξ και μοίρασε στη συνέχεια τα σχετικά χρήματα ως "πλεόνασμα" με τις ευλογίες της τρόικας.
Οι δικαιούχοι που (νόμιζαν ότι) βγήκαν στη σύνταξη περιμένουν επί χρόνια, πολλοί από αυτούς χωρίς κανένα εισόδημα και η Επιτροπή σχεδιάζει (το έχει ομολογήσει) σε απάντηση του Ρεν να τους κόψει αναδρομικά τη σύνταξη.
Τα ΜΜΕ δεν αναδεικνύουν τη σχετική ιστορία για να μην ενοχλήσουν την κυβέρνηση και η γενικευμένη κοροιδία (εαυτών και αλλήλων) συνεχίζεται.
Με τα χαμόγελα και τις αγκαλιές των κ. Γιούνκερ και Σαμαρά να θυμίζουν το βρετανικό adding insult to injury.
Και το λέω αυτό γιατί κανείς -ούτε και η ΕυρωπαΪκή Επιτροπή - δεν λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, ο οποίος θα κλήθεί να πληρώσει στο τέλος το λογαριασμό.
Και τώρα πάλι παριστάνουν τους έκπληκτους!
Όπως έκαναν και το 2010 όταν αφού οι ελληνικές κυβερνήσεις επί δέκα χρόνια είχαν αλλάξει 70 φορές τα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος (τις 68 προς τα πάνω), ανακάλυψαν "ξαφνικά" τα greek statistics ...”

Δημοφιλείς αναρτήσεις