Λεφτά υπάρχουν ... στην Ελλάδα των κοσμογονικών μεταρρυθμίσεων

“Και ξαφνικά βρέθηκαν κάπου ξεχασμένα 100 εκ.
Μαντέψτε που πάνε...
Μετά από χρόνια η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι ήρθε η ώρα να στείλει 100 εκ. που λίμναζαν σε λογαριασμούς του δημοσίου στους δικαιούχους τους, εφοριακούς, δικαστικούς υπαλλήλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλους.




Από που προέρχονται αυτά;
Από παρακρατήσεις στα πλαίσια ενός ειδικού λογαριασμού του ΔΙΒΕΕΤ, που χρησιμοποιήθηκε επί χρόνια για να λαμβάνουν οι κατηγορίες αυτές περισσότερα και εκτός ενιαίου μισθολογίου ποσά από τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους.
Ο σχετικός ειδικός λογαριασμός ο οποίος μετά από διάφορες περιπέτειες καταργήθηκε το 2011 (όχι όμως και η ειδική ευνοϊκή μισθολογική μεταχείριση), είχε κάποιες εκκρεμότητες από παρακρατήσεις ποσών.
Αυτές θυμήθηκε ξαφνικά η κυβέρνηση και όπως διαβάζω στο Capital μοιράζει 100 εκ. που "λίμναζαν" στην Τράπεζα της Ελλάδος και αλλού.
Δεν αμφιβάλλω ότι οι εξαιρετικοί νομικοί σύμβουλοι των εφοριακών (όπως ο κ. Κατρούγκαλος), θα εξηγήσουν ότι οι δικαιούχοι τα δικαιούνται και με το παραπάνω...
Και θα είναι ασφαλώς πειστικότεροι από τους νομικούς συμβούλους των μικροομολογιούχων που το δημόσιο τους έκλεψε την περιουσία τους, τα χρήματα δηλαδή που του είχαν δανείσει (και με τη δικαστική Βούλα για λόγους εκτάκτων εθνικών περιστάσεων).
Βλέπετε στην Ελλάδα των κοσμογονικών μεταρρυθμίσεων του κ. Σαμαρά οι έκτακτες εθνικές περιστάσεις δεν έχουν το ίδιο νόημα για όλους.
Άλλοι περιλαμβάνονται στον εθνικό σχεδιασμό για να λαμβάνουν και άλλοι για να πληρώνουν...
Έρχονται και εκλογές, πολλές οι εκκρεμότητες που θα χειριστούν οι δικαιούχοι στους επόμενους μήνες, καταλαβαίνετε ελπίζω ότι εν σοφία βρέθηκε ο σωστός χρόνος για να αποδεσμευτεί το μικρό αυτό ποσόν.
Timing που λένε και οι αγγλοσάξονες
όλα είναι timing ...”

Δημοφιλείς αναρτήσεις