Φορολογικά υποζύγια; Φτάνει πια!

“Η ρύθμιση των 100 δόσεων είναι έμπρακτη αναγνώριση της εξοντωτικής φορολογίας που επιβάλλεται στους πολίτες. Τον Απρίλιο του 2022 θα αποπληρώσουν τις οφειλές τους του 2014 προς το Δημόσιο όσοι ενταχθούν στη νέα ρύθμιση εξόφλησης οφειλών σε 100 δόσεις που προωθεί η κυβέρνηση. Τα οκτώμισι αυτά χρόνια, οι εν λόγω πολίτες θα σωρεύουν πιθανότατα κι άλλες οφειλές, και είναι άγνωστο αν θα μπορούν αυτές να τις εξυπηρετούν ή θα αναγκάζονται να προχωρούν σε νέες ρυθμίσεις της φορολογικής εξόντωσης.




Ως οφειλέτες, θα συναντούν τεράστια εμπόδια σε κάθε πιθανή επιχειρηματική τους προσπάθεια, πιθανόν και σε ιδιωτικές συναλλαγές (π.χ. αγοραπωλησία ακινήτων).
Με τη ρύθμιση αυτή, η ίδια η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι επιβάλλει φόρους τους οποίους οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν.
2,5 εκατ. φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία.
Οι οφειλές αυξάνονται με ρυθμό που πλησιάζει το 1 δισ. τον μήνα και ήδη ανέρχονται σε σχεδόν 16 δισ. ευρώ.
Για τη διατήρηση του αδηφάγου Δημοσίου – που αρνείται ακόμα και την αξιολόγηση και την αυτονόητη εξέταση των πιστοποιητικών πρόσληψης! - η κυβέρνηση οσονούπω θα αρχίσει να βγάζει τα ακίνητα όσων χρωστούν σε πλειστηριασμό στα 2/3 της «αντικειμενικής» τους αξίας.
Φτάνει πια!
Η μείωση του κράτους και της φορολογικής επιβάρυνσης είναι ο μόνος τρόπος η Ελλάδα να μπει σε δρόμο ανάπτυξης.
Ο μόνος τρόπος να επενδύσουν Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες και να αντιμετωπιστεί η ανεργία του 27%, να δημιουργηθεί νέος πλούτος στη χώρα.
Με την ακολουθούμενη πολιτική τρώμε τις σάρκες μας ...”

Δημοφιλείς αναρτήσεις