Άλλη μια οικονομική μπαρούφα του Τσιπρα!

“«Μόνο μετά την ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, θα σταματήσουν οι αγορές να είναι εχθρικές» λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ας υποθέσουμε (παρότι εντελώς απίθανο) ότι οι επίσημοι δανειστές κόβουν 20% από το Ελληνικό χρέος και βάζουν τους φορολογουμένους τους να υποστούν 50 δις πιο πολλούς φόρους. Τότε το χρέος που διακρατεί η ΕΕ θα γινόταν 200 δις από 250 δις. Οι τόκοι από 5 δις σε 4 δις το χρονο. Η διαφορά για την Ελλάδα μέχρι το 2023, μηδέν! Γιατί?




Γιατί η Ελλάδα δεν πληρώνει τόκους πριν το 2023 (ίσως να μην το ξέρει ο Αλέξης ούτε οι φωστήρες «οικονομολόγοι» του κόμματος).
Και γιατί οι αγορές είναι «εχθρικές»?
Γιατί βλέπουν την κατρακυλα στα ελλείμματα και τον άκρατο δανεισμό χωρίς μνημόνιο!
Και αυτό το υπόσχεται ο Τσίπρας!
Αν λοιπόν οι αγορές έχουν πρόβλημα με το ήπιο τέλος του μνημονίου από τον Σαμαρά, να σκεφτούμε τι πρόβλημα θα έχουν με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και πόσο πιο «εχθρικές» θα είναι!
Και θυμόμαστε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε (το 2012) 40% πιθανότητα να είναι πρώτο κόμμα, οι Έλληνες (και όχι οι «κακές» αγορές) απέσυραν 40% των καταθέσεων τους από τις Ελληνικές τράπεζες.
Αν σε προεκλογική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιστεί με πάνω από 50% πιθανότητα να είναι πρώτο κόμμα, δεν είναι καθόλου απίθανο να γίνουν μεγαλύτερες αναλήψεις και το τραπεζικό σύστημα να βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση...”

Δημοφιλείς αναρτήσεις