Διεθνής συνωμοσία Νο 258 ...

“Αφού άκουσα στα κανάλια ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνης συνωμοσία κατά της Ελλάδος και του ευρώ, με αφορμή τα stress tests των ελληνικών τραπεζών, αποφάσισα να διαβάσω τα σχετικά ρεπορτάζ, για να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι την έκταση και σατανική διάσταση της σχετικής συνωμοσίας ...
Ως ανεμένετο η διεθνής συνωμοσία Νο 258 -που καταγγέλουν τα υπερχρεωμένα στις τράπεζες ελληνικά συστημικά ΜΜΕ- έχει την ίδια αξιοπιστία με τις υπόλοιπες 257.




Τα περισσότερα αναλυτικά ρεπορτάζ τα οποία διάβασα έχουν όλα τα σχετικά στοιχεία για τις ελληνικές τράπεζες που αναφέρει η ECB περιλαμβανόμενων και των αυξήσεων κεφαλαίων που ήδη έγιναν (με τον ίδιο τρόπο όπως και για πολλές Ιταλικές που επίσης αναφέρεται ότι απέτυχαν στα τεστ που έγιναν με στοιχεία του τέλους του 2013, έχουν όμως ενδιαμέσως συγκεντρώσει όπως και οι ελληνικές τα αναγκαία κεφάλαια).
Έμαθα όμως και κάτι ακόμα που δεν θα το βρείτε στα σχετικά ρεπορτάζ των ελληνικών ΜΜΕ.
Διαβάστε το από το σχετικό ρεπορταζ της WSJ.
"This so-called asset quality review found that banks’ nonperforming exposures, which include loans and mortgages in arrears, were €136 billion ($171 billion) bigger than the banks had calculated themselves So which banks were the least successful at valuing their assets?"

Σύμφωνα με την WSJ -και τα στοιχεία της ΕCB βεβαίως- μια εσθονική, μια σλοβενική, τρεις ελληνικές, δύο Κυπριακές, δύο Ιταλικές και μια Ολλανδική τράπεζα βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα.
Το πόσό για την Ελλάδα των δανείων που οι τράπεζές της κακώς (κατά την ECB) θεωρούσαν ως performing loans φτάνει τα 7,6 δις και κατέχουμε τη δεύτερη θέση στο σχετικό πίνακα μετά την Ιταλία, που έχει όμως πολύ μεγαλύτερο ΑΕΠ.
Δεν ξέρω πόσο "εθνικά ωφέλιμο" είναι οι τράπεζες να κατατάσσουν δάνεια ουσία μη εξυπηρετούμενα ως εξυπηρετούμενα (και ποτέ δεν ξέρεις, αν κάνεις στη χώρα τέτοιες ερωτήσεις μπορεί να θεωρηθείς και διεθνής συνωμότης), αλλά σίγουρα όσοι χρωστούν τα συγκεκριμένα δάνεια δεν έχουν παράπονο...
Ποιοί είναι;
Μην είστε και περίεργοι ...”

Δημοφιλείς αναρτήσεις