Όχι, δεν γίναμε κομμουνιστές στα ... γεράματα

“Είσαι ας πούμε νεοδημοκράτης ή πασοκος ή εξ ανάγκης συγκυβερνιστής τέλοσπάντων. Ψηφισες/ στήριξες τα κομματα που σημερα είναι στην εξουσία και εξακολουθείς με την καρδιά σου να το κάνεις. Σαν καλός μπόξτερ σέρνεις το άρμα της μεταρρύθμισης και της ανάπτυξης και μπράβο σου. Μετράς κεφάλια βουλευτών όπως ο λαδέμπορας τις λίρες γιατί κάθε βράδυ ονειρεύεσαι 180 και πρόεδρο.



Έχεις συμμαχήσει με τον διάολο (τον διαχρονικό σου αντίπαλο) και καταπίνεις τα καντηλια που θες να του ρίξεις, γιατί φοβάσαι τον ψεύτη/ τον θεομπαίχτη/ τον κωλοτούμπα το μαύρο το σκύλο τον ταμ ταμ ταμ τον τσίπρα. Σε καταλαβαίνω κατ αρχήν. Αλλα δε σε καταλαβαίνω κατά τέλος:
Ψηφισες συγκυβέρνηση για να μην εχεις στο σβέρκο σου αστείους/ γελοίους/ τρομακτικά ανίκανους οπως λες τυπου ξερω γω κωνσταντοπούλου, λαφαζάνη, διαμαντόπουλο. Εντάξει, αλλά τώρα έχεις γιακουμάτο, βούλτεψη, αδωνη, βορίδη, ντινόπουλο, κουκοδήμο (μεχρι προχθες), νικολόπουλο (στις αρχές). Αυτό ήθελες;
Ψήφισες συγκυβέρνηση γιατί πιστεύεις στο μνημόνιο. Θες να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο, να εκλογικευτεί ο δημόσιος τομέας, να απολυθούν οι κακοί/ οι τεμπέληδες/ οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, να υπάρξει αξιολόγηση. Οκ αλλά τα 250 βύσματα του στυλιανίδη που είχαν σουταριστεί από το μετρό επαναπροσλαμβάνονται (φρέσκα κουλούρια, χθεσινά), τους επιορκους τους υπολόγιζαν σε 7.000 και τελικά βγαίνουν βαριά 250, ο μητσοτάκης ανακοίνωσε 8000 προσλήψεις φέτος και μηδέν απολύσεις από του χρόνου και, ταυτόχρονα, δηλωσε οτι η αξιολόγηση δεν θα εχει καμία υπηρεσιακή και μισθολογική επίπτωση στους αξιολογούμενους, οι οποιοι με την καμία δεν θα απολύονται και ας εχουν αριστεύσει μόνο στα τεστ του ναρκαλιευτή. Αυτό ήθελες;
Ψήφισες συγκυβέρνηση γιατί θεωρούσες αναγκαία τη βαριά και ασήκωτη λογω εκτάκτων συνθηκών φορολογία σε όλους και τώρα ιδρώνεις τη φανέλα για να πληρώσεις φόρο, τελη, ιστορίες. Αλλά οι μοναχοί (οι θέσει πιο ακτήμονες, δλδ) απέκτησαν ξαφνικά αφορολόγητο στα 9.500,00 ευρώ, όταν ο οικογενειάρχης ελεύθερος επαγγελματίας φορολογείται κανονικά από το πρώτο δίφραγκο και ταυτόχρονα οι εκμισθώσεις των μονών απαλλάχτηκαν από τα τέλη χαρτοσήμου, όπως απαλλάσσονται, επίσης, οι μονές και απο τον ενφια. Και όχι μόνο οι μονές: εσύ πληρώνεις χρυσάφι για το κλειστό διαμέρισμα και για το βράχο στο νταμάρι, αλλά το μέγαρο μουσικής πχ διακριτικώς και ησύχως επίσης έλαβε απαλλακτικό του ενιαίου φόρου. Αυτό ήθελες;
Ψήφισες συγκυβέρνηση και σου άρεσε η επίδειξη πυγμής που έκανε ο σαμαράς στην ερτ. Γενικά δεν πολυχαλιέσαι όταν ψιλοχουντοφέρνει (ελάτε τώρα, τι λέξεις ειναι αυτές, απλώς ελαφρώς χοντροπαρατύπησε στην αρχη), όταν με πνπ (αν μπορούσε και με βασιλικό διάταγμα, εστω με εντολή αποφασίζει και διατάζει ο πρωθυπουργος ο, τι (καλό) του κατέβει στο κεφάλι, γιατί κατά πρώτον, η δημοκρατία σου φαίνεται κομμάτι διαδικαστική πολυτέλεια με δυσκίνητες χρονοβόρες διαδικασίες, κατά δεύτερον ταυτίστηκες με τον γέννημα-θρέμμα της ερτ κεδίκογλου που έσκαγε κατά βάθος από τη διαφθορά της, κατά τρίτον δε γούσταρες βρε αδελφέ να πληρώνεις τέλη για την ερτ για να ποτίζεται ο κάθε λιάτσος και οι δυο χιλιάδες κρατικοδίαιτοι βυσματίες. Από τον ιανουάριο όμως ξαναπληρώνεις τέλη, θα ξαναπροσληφθούν λίγο λιγότεροι από όσοι απολύθηκαν και ναι, δεν δίνεις τον παρά σου για τον λιάτσο, τον δίνεις ομως για τον ευαγγελάτο που ακούγεται ότι από φθινόπωρο θα σου προσφέρει τις γνωστές υπηρεσίες του από την κρατική σου συχνότητα και δεν είμαι σίγουρη ότι αυτό είναι ας πούμε μία ποιοτική αναβάθμιση. Αυτό ήθελες;
Ψήφισες συγκυβέρνηση
-γιατί σου φαίνεται καρικατούρα ο αριστερούλης αντιπαλος αρχηγός με το μπέρμπερυ. Αλλά ο αντιπρόεδρός σου για να πάει διακοπες χρησιμοποιεί το εμπραέρ και η πτήση του κοστίζει στο κράτος που πένεται χιλιάδες ευρώ.
- γιατί πίστεψες ότι θα βρουν λεφτά πατάσσοντας τη συστηματική φοροδιαφυγή των εχόντων και κατεχόντων. Αλλά πες μου τι σοβαρό εβγαλαν από την περίφημη λίστα λαγκαρντ.
- γιατί φαντάστηκες ότι θα αξιοποιήσουν τη δημόσια περιουσία. Αλλά τι νέα εχεις ακούσει -ως τώρα- από ταιπεδ πέρα από την κοψοχρονιά μεταβιβαση ελληνικού και αστέρα;
- γιατί τους θεωρείς σοβαρούς. Αλλά αυτοί κλείνουν τη βουλή ελλείψει έκτακτων/ σοβαρής σημασίας νομοσχεδίων και στο καπάκι περνάν το ενα μετά το αλλο τα νομοσχέδια από τα θερινά τμήματα με διαδικασία κατεπείγοντος.
- γιατί ηθελες να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα. Αλλά αυτοί συνέστησαν νέα επιτροπή που θα κρίνει γιατί με τον ήλιο τα βάζουν με τον ηλιο τα βγάζουν τι έχουν τα ερμα και δεν ανοίγουν ενω τα ειχαν ξανανοίξει.
- γιατί εμπιστεύεσαι τους βουλευτές σου. Αλλά αυτοί από τη μία δε χαμπαριάζουν τι περνάει ο αθανασίου στα νομοσχέδια (αποφυλακίσεις εμπορων ναρκωτικων, αβάντες σε καταχραστές του δημοσίου) και αφού πρώτα ψηφίσουν μετά διαμαρτύρονται για αυτό που με χρονοκαθυστέρηση ανακαλύπτουν οτι ψήφισαν. Και από την αλλη απειλούν να ριξουν την κυβέρνηση, να τορπιλίσουν τη σταθερότητα, να σαμποτάρουν την ομαλότητα και να κανουν αντάρτικο για την παστερίωση στο γάλα.
Ειλικρινά. Δεν σε πειράζει (αταβιστικέ, αγνέ, ανιδιοτελή, απλώς φοβισμένε ψηφοφόρε) που χρησιμοποιούν τη στάμινά σου και ψηφίζουν και περνάν και εφαρμόζουν με τις πλάτες σου αυτά που εκείνοι θέλουν, αν και εσύ ποτέ δεν τα ήθελες; ”

Δημοφιλείς αναρτήσεις