Εδώ απαραίτητες οι μειώσεις και στην Γερμανία ... οι αυξήσεις μισθών

“Απαραίτητη θεωρει ο ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική Ένταξη Λάσλο Αντορ την αύξηση μισθών στην Γερμανία καθώς έτσι η χώρα θα μπορέσει να βοηθήσει και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σημείωσε.





«Θα είναι πολύ σημαντικό η Γερμανία να πολλαπλασιάσει τις δημόσιες επενδύσεις, να τονώσει τη ζήτηση και να μειώσει τα υπερβολικά εμπορικά πλεονάσματα, τα οποία ζημιώνουν τους ευρωπαίους εταίρους τους. Προς αυτό, μια αλλαγή της μισθολογικής πολιτικής είναι απαραίτητη, κατά την άποψη της [Ευρωπαϊκής] Επιτροπής», δήλωσε ο Λάσλο Αντόρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt
«Η αύξηση των μισθών συνεχίζει να υπολείπεται σε σχέση με την εξέλιξη της παραγωγικότητας εδώ και πάνω από δέκα χρόνια στη Γερμανία.Θα ήταν προτιμητέο οι μισθοί να αυξάνονται παράλληλα με την παραγωγικότητα», πρόσθεσε.
Ο επικεφαλής της Bundesbank, του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας, εκτίμησε μάλιστα ότι οι μισθοί έχουν περιθώριο να αυξηθούν έως και κατά 3% καθώς «είμαστε σχεδόν σε κατάσταση πλήρους απασχόλησης».
Η Γερμανία εφάρμοσε μια πολιτική περιορισμού των μισθών εδώ και χρόνια, και αυτός υπήρξε ένας καθοριστικός παράγοντας για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών της.
Εν μέσω της οικονομικής κρίσης στην ευρωζώνης η ιδέα για άυξηση μισθών στην Γερμανία θεωρείται από κάποιους επωφελής όσον αφορά το χάσμα ανταγωνιστικότητας, αλλά και την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών στην μεγαλύτερη αγορά της ευρωζώνης. Να σημειωθεί ότι η οικονομία της Γερμανίας συρρικνώθηκε κατά 0,2% από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο, γεγονός που οδηγεί στην πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις αναμένονται για το ζήτημα αυτό δύσκολες ...”

Δημοφιλείς αναρτήσεις