Αν έλεγε τότε την αλήθεια, λεφτά υπήρχαν!

“Τώρα που τελειώνει τόσο άδοξα αυτή η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, με την δήθεν διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, για να "μπούμε" στο μνημόνιο, να κάνουμε μια απλή ερώτηση. Ας δεχθούμε για το καλό της συζήτησης ότι η διόγκωση πραγματικά έγινε και το έλλειμμα από 14 και κάτι παρουσιάστηκε, από το τότε ΠΑΣΟΚ, ψευδώς στο 15 κόμμα κάτι.
Γεγονός που μας απασχόλησε πολύ.



Το 14%, όμως, ουδείς το αμφισβήτησε μέχρι τώρα.
Γιατί λοιπόν δεν μας απασχόλησε εξίσου και το γεγονός ότι ενώ στην πραγματικότητα ήταν 14% η ΝΔ το παρουσιάζε μέχρι τέλους στο επίπεδο του 6%;
Ξεκινωντας μάλιστα τις "προβλέψεις" της από το 3%.
Μιλάμε για 8 ολόκληρες μονάδες διαφορά, όχι αστεία, που κρύφτηκαν με συστηματικό τρόπο.
Η διογκωση λοιπόν κατά 1,5 μόνάδα ήταν κακή, επειδή μας οδήγησε στο μνημόνιο, ενώ η απόκρυψη κατά 8% ήταν μια χαρά, μια και μας επέτρεπε να δανειζόμαστε αβέρτα, εξαπατώντας τόσο τους δανειστές όσο και τον ελληνικό λαό, που έπλεε σε πελάγη ευτυχίας.
Κανείς δεν σκέφτηκε μέχρι σήμερα μήπως τελικά τα μνημόνια ήρθαν με τα προηγούμενα εύκολα δανεικά, που εκτίναξαν το χρέος σε δυσθεώρητα ύψη και όχι με τις δήθεν ύποπτες μεθοδεύσεις της δήθεν διόγκωσης.


Και λέω δήθεν διότι, ασχέτως της όποιας δικαστικής διερεύνησης του ζητήματος, οι διαδοχικές κυβερνήσεις της χώρας αποδέχθηκαν χωρίς αντίρρηση τα νούμερα της Eurostat, και με την μεγάλη βούλα της βουλής των Ελλήνων”






Δημοφιλείς αναρτήσεις