“Μετά από επιτόπια και επισταμένη έρευνα, νομίζω ότι το ζήτημα ξεκαθαρίζει τελείως. Η σερραϊκή μπουγάτσα είναι η καλύτερη. Κλάσεις ανώτερη της τουρκικής ( φωτό ).
Αφήστε που η τουρκική είναι βαριά, με πολύ λάδι και θυμίζει ένα σφολιατοειδές παρασκεύασμα. Δε μπορεί σε τίποτα να πιάσει την ποιότητα του λεπτού φύλλου ή την εξαιρετική ποιότητα του τυριού της σερραϊκής. Και το γεγονός ότι (η τουρκική) σερβίρεται σε μεγαλύτερη ποσότητα, όχι μόνο δε σώζει την κατάσταση, αλλά χειροτερεύει τα πράγματα, επειδή μετά διαμαρτύρεται το στομάχι σου. Ας μην ασχοληθούμε ξανά με το ζήτημα αυτό. Καλό μεσημέρι φίλοι μου από την Κωνσταντινούπολη”