Η κεντροδεξιά παράταξη ... βουλιάζει στις αμαρτίες της

“Για τις Ευρωεκλογές δεν προτάσσω διλήμματα, περιγράφω την πραγματικότητα - όπως τη βλέπω - και τις αποφάσεις στις οποίες αυτή η πραγματικότητα με ωθεί. Το συναίσθημα καθοδηγεί την ψήφο μας. Σχεδόν πάντα. Η λογική, ως οδηγός, σπάνια επιστρατεύεται. Στα 35 χρόνια της ενεργού πολιτικής μου σταδιοδρομίας δεν μπόρεσα να απευθυνθώ στο συναίσθημα.





Μειονεκτούσα απέναντι σε όλους εκείνους, λαϊκιστές, εθνικιστές και ψεύτες, που γνώριζαν τι διεγείρει συναισθηματικά τους πολίτες.
Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης της 18/5;
Εντυπωσιακή άνοδο της Χρυσής Αυγής και όχι ασήμαντη άνοδο του ΚΚΕ. Ο λαός έχει αγανακτήσει και θυμώσει με την ασκούμενη πολιτική. Ζει ανασφαλής και φοβισμένος σε ένα περιβάλλον αυξανόμενης ανομίας και βίας. Ψήφισε παρορμητικά τα δύο αυτά κόμματα μολονότι γνωρίζει ότι δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστούν με άλλα προκειμένου να κυβερνήσουν. Με άλλα λόγια το 20% του Ελληνικού λαού επέλεξε θυμωμένα να βγει έξω από το παιχνίδι. Διότι τόσο η Χ.Α. όσο και το ΚΚΕ τα θέλουν όλα (την πλειοψηφία ώστε να κυβερνήσουν μόνοι) ή τίποτε (ο πραγματικός κίνδυνος θα επέλθει αν η Χ.Α. θελήσει να συνεργαστεί στην εξουσία και βρει πρόθυμο συνομιλητή, όπως έκανε ο Χίτλερ).

Το λαϊκό μήνυμα προς τον κυβερνητικό συνασπισμό είναι: Αφήστε τις φαύλες πρακτικές του παρελθόντος, μιλήστε τίμια και αληθινά, ξεχάστε τους "δικούς" σας και ασχοληθείτε με όλους, εξασφαλίστε την ασφάλεια των πολιτών, περιορίστε το κράτος και τους φόρους. Αν δεν το κάνετε μην εκπλαγείτε αν αυξηθεί και άλλο η δύναμη της Χ.Α. και του ΚΚΕ.
Η κεντροδεξιά παράταξη συρρικνώνεται. Κατά κάποιο τρόπο βουλιάζει στις αμαρτίες της.
Τι θα ωφελούσε τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους; Η αύξηση του αριθμού των πιθανών αξιόπιστων κεντροδεξιών συνδυασμών. Αντί να αναμένουν οι κεντροδεξιοί την ανασύνταξη της κεντροδεξιάς αποκλειστικά με το υφιστάμενο στη Ν.Δ. ανθρώπινο δυναμικό, να προκαλέσουν με τις ψήφους τους την είσοδο νέων ανθρώπων στο πολιτικό σκηνικό. Την τακτική αυτή - της ανανέωσης της κεντροδεξιάς με μπόλιασμα - ακολούθησε επιτυχώς στο παρελθόν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Το συμφέρον της κεντροδεξιάς εξυπηρετείται πολύ αν στην Ευρωβουλή και στη Βουλή υπάρχει η Δράση (ασφαλώς περισσότερο από το να υπάρχει η ΔΗΜΑΡ ή το ΠΑΣΟΚ). Θα είναι θετικό αν και το νεοπαγές "Ποτάμι" - αφού και αν αποβάλλει την βολική πασοκογενή του απροσδιοριστία - εμπλουτίσει τη δεξαμενή της κεντροδεξιάς.
Η δική μου λογική, μου λέει να ψηφίσω στις Ευρωεκλογές τη Δράση. Είναι το μόνο κόμμα που με αξιοθαύμαστη διαχρονική σταθερότητα υποστηρίζει μέτρα πολιτικής που θα βγάλουν την Ελλάδα από τη μιζέρια.
Είναι λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, η Δράση πολύτιμος κυβερνητικός εταίρος.
Το Ποτάμι ίσως είναι. Δεν θα το γνωρίζομε αν προηγουμένως δεν ξεκαθαρίσει ποια μέτρα πολιτικής (όχι απλώς γενικά παραδεκτούς στόχους) επιλέγει για τα εδώ και τώρα και κυρίως για την οικονομία.
Μη διστάσετε να ψηφίσετε τη Δράση στις Ευρωεκλογές. Η παρουσία της Δράσης στην Ευρωβουλή και τη Βουλή θα διευκολύνει τις εξελίξεις.
Η Δράση συμμετέχει στις Ευρωεκλογές στο συνδυασμό Γέφυρες σε συνεργασία (όπως και στις εκλογές του Ιουνίου 2012) με τη Δημιουργία Ξανά. Στις περιφερειακές εκλογές της 18/5 ο συνδυασμός των δύο κομμάτων στην Αττική με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θάνο Τζήμερο έλαβε το 3% των ψήφων (σημειώνοντας 42% άνοδο σε σχέση με το 2012).”






Δημοφιλείς αναρτήσεις