Εντος "των πυλών" οι εχθροί της ανάκαμψης της οικονομίας

“Είναι αλήθεια ότι η οικονομία είναι έτοιμη να ανακάμψει και για τεχνικούς λόγους, "θεωρία των οικονομικών κύκλων", αλλά και για ουσιαστικούς, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Όμως η λανθασμένη δημοσιονομική πολιτική και κυρίως η φορολογική έχει επιβάλει τόσους φόρους που έχουν φράξει την οικονομία με βάρη και με πολλαπλάσιες σε σχέση με το παρελθόν, γραφειοκρατικές ρυθμίσεις και ελέγχους που στην πράξη, de facto, καθηλώνουν ή ακυρώνουν, το έτοιμο για την οικονομία rebound...





Το χειρότερο είναι ότι το οικονομικό επιτελείο με τα έργα του βραχυκυκλώνει την οικονομία δημιουργώντας ένα απελπιστικά υπερβολικό ρυθμιστικό περιβάλλον με αντιφατικές εγκυκλίους εφαρμογής που αντί θετικού δημοσιονομικού αποτελέσματος, παρά τις βραχυχρόνιες εντυπώσεις, μακροχρόνια αφυδατώνουν τις πηγές ροών εσόδων προς το κρατικό θησαυροφυλάκιο ενώ ταυτόχρονα διαλύουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας.
Είναι αλήθεια ότι οι πολιτικοί όταν γίνονται πρωθυπουργοί αφίστανται όχι μόνον των υποσχέσεων τους αλλά ακόμη και των πιο ορθολογικών προτάσεων τους. Είναι πικρή η πείρα του λαού μας από το Λεφτά Υπάρχουν. Ακόμη πικρότερη για εμάς τους οικονομολόγους όταν πρωθυπουργοί οικονομολόγοι του διαμετρήματος του Λουκά Παπαδήμου που ενώ αρθρογραφούσε στα εγκυρότερα διεθνή και εγχώρια έντυπα για τους κινδύνους του κουρέματος, προχώρησε ανενδοίαστα σε αυτό μόλις ανέλαβε τις ευθύνες διακυβέρνησης της χώρας.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν αξίζει τέτοια τύχη. Αντί να εφαρμόσει την φιλελεύθερη πολιτική οικονομία του Ζαππείου που ορθότατα επαγγέλλετο, επέλεξε τις χειρότερες στην ιστορία του σύγχρονου Ελληνικού Έθνους φορολογικές επιδρομές. Τις οποίες μάλιστα ο ίδιος, τόσο μα τόσο εμφατικά όντας ακόμη αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλίτευε και ισχυριζόταν ότι ως πρωθυπουργός ποτέ μα ποτέ δεν θα τις επέτρεπε.
Πολλοί νομίζουν ότι το μεγαλύτερο κακό είναι ότι έτσι η ΝΔ θα απωλέσει μια και διά παντός την μεσαία τάξη όπως το ΠΑΣΟΚ έχασε οριστικά τις δικές του λαϊκές μάζες. Το χειρότερο όμως είναι για την πατρίδα μας η καταστροφή της μεσαίας τάξης και η οριστική εξαφάνιση της που μαζί της θα συμπαρασύρει στον κρημνό του Ερέβου και τον παραγωγικό ιστό της χώρας.
Αν λοιπόν στις επερχόμενες εκλογές η κυβέρνηση Σαμαρά καταψηφισθεί μαζικά και η χώρα μας περιπέσει σε πολιτική αστάθεια εξ αιτίας κυρίως της ανερμάτιστης φορολογικής πολιτικής τότε αντί του πολυπόθητου Αγγλοσαξωνικού Rebound θα ακολουθήσει το Ελληνικότατον Γαία Πυρί Μιχθήτω!!!”
* "το τεχνικό rebound παράγεται όπως η αναπήδηση της μπάλας όταν και με ελάχιστη δύναμη την αφήνεις να πέσει κάτω. Απλά η αναπήδηση της μπάλας υποβοηθείται από την οριακή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Τίποτα παραπάνω. Για να φύγει η μπάλα ψηλά χρειάζεται ο παίκτης επιχειρηματίας επενδυτής που θα την πετάξει για να βάλει καλάθι αλλά προς το παρόν στην Ελληνική οικονομία τον αναζητούμε όπως ο γνωστός Διογένης με το φανάρι του ... "





Δημοφιλείς αναρτήσεις