Όλο και αυξάνεται το...κλαιόνασμα


«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε λάθος δρόμο εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, επειδή ακριβώς απέφυγε αυτόν τον διάλογο με τις δυνάμεις της εργασίας.
Δεν θέλησε να συζητήσει, επειδή φοβήθηκε ότι ο διάλογος με τον επιχειρηματικό κόσμο και η λήψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων εκατέρωθεν θα ενίσχυε την ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση εκπροσωπεί το "μεγάλο κεφάλαιο".

Κάνανε λάθος κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το κενό που δημιούργησε η έλλειψη διαλόγου έσπευσε να το καλύψει η αριστερά! Η "φιλελεύθερη" Νέα Δημοκρατία φοβήθηκε να "προωθήσει" τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και το έκανε ο δήθεν αντισυστημικός ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο χώρος της βιομηχανίας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για το κόστος ενέργειας των επιχειρήσεων, επειδή ακριβώς η κυβέρνηση άφησε όλο το γήπεδο ελεύθερο σε όποιον ήθελε να το εκμεταλλευτεί.

Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Οι πολιτικές της υπερφορολόγησης έχουν ήδη προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Η ανάπτυξη είναι μακρινή μουσική. Το τελευταίο πράγμα, λοιπόν, που χρειαζόμαστε είναι να μοιράζονται χρήματα που δεν υπάρχουν κι μάλιστα σε μορφή ελεημοσύνης. Δεν θα γίνει έτσι η Ελλάδα μία σύγχρονη δυτική χώρα. Το κλειδί των εξελίξεων δεν είναι η επικοινωνία, αλλά η ουσία. Από ουσία πάσχουμε και όχι από βεγγαλικά...»







Δημοφιλείς αναρτήσεις