Σαρκοζί, Βενιζέλος όψιμοι υποστηρικτές της ανάπτυξης

Δήλωση της Ρένας Δούρου, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας, υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για τις δηλώσεις Σαρκοζί για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και για την επιστολή Βενιζέλου σε Μπαρόζο:





«Δεν πρέπει να υπάρχουν θέματα – ταμπού, απαγορευμένες συζητήσεις’, δήλωσε την Κυριακή, στην προεκλογική του συγκέντρωση στο Παρίσι ο Νικολά Σαρκοζί, αναφερόμενος στην ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενώ απηύθυνε και προειδοποίηση προς τη Γερμανία για τον τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης. Ο γάλλος πρόεδρος που μόλις μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, βλέπει τις ελπίδες επανεκλογής του να εξανεμίζονται, αποφάσισε να αμφισβητήσει το «ταμπού» της ανεξαρτησίας της λειτουργίας της ΕΚΤ. Η συγκαταβατική αντίδραση του Βερολίνου στις δηλώσεις Σαρκοζί, είναι ενδεικτική της ελάχιστης σοβαρότητας των προθέσεων του τελευταίου.
Η καταστροφική πολιτική ισοπεδωτικής λιτότητας που επέβαλαν η γερμανική και γαλλική Δεξιά, πρώτα στη χώρα μας, για να τη θεσμοποιήσουν αργότερα με τη μορφή του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας, προκειμένου να επιβληθεί σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, εξαθλιώνει τις κοινωνίες, φοβίζοντας τους εμπνευστές της ενόψει εκλογικών αναμετρήσεων. Προσχηματικά λοιπόν σπεύδουν άρον – άρον να πάρουν αποστάσεις από μια πολιτική που συνειδητά συνέλαβαν και εφάρμοσαν προς όφελος των αγορών, των τραπεζών και των κερδοσκόπων σε βάρος των πολιτών και των αναγκών της κοινωνίας, ενθυμούμενοι, μπροστά στη λαϊκή κρίση, την ανάγκη αλλαγής του ρόλου της ΕΚΤ και την ανάπτυξη – όπως έπραξε άλλωστε και ο κ. Βενιζέλος με την αποστολή του προς τον Ζ. Μ. Μπαρόζο.
Όπως και ο γάλλος πρόεδρος έτσι και ο κ. Βενιζέλος, από αρχιτέκτονες της εξαθλίωσης και της φτωχοποίησης των κοινωνιών, επιχειρούν όψιμα να μεταμορφωθούν σε υπερασπιστές των συμφερόντων των πολιτών. Δυστυχώς για αυτούς, οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση. Η τιμωρία της κάλπης δεν θα αργήσει».


Δημοφιλείς αναρτήσεις