Επισκόπηση Βρετανικού Τύπου / Εικόνα ημέρας

“ Οι επιθέσεις αυτοκτονίας στην Άγκυρα και το βρετανικό δημοψήφισμα είναι τα κυριότερα θέματα που απασχολούν σήμερα στο βρετανικό Τύπο. Αναφορικά με την Ελλάδα επισημαίνουμε ανταπόκριση της Anthee Carassava με τίτλο Athens to raid bank safes of tax cheats, (Η Αθήνα κάνει επιδρομή στις θυρίδες φοροφυγάδων).



Η Anthee Carassava αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει στις θυρίδες αποταμιευτών για να εισπράξει έσοδα και να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, προσθέτοντας ότι ύποπτοι για φοροδιαφυγή θα μπουν επίσης στο μικροσκόπιο και οι θυρίδες τους θα ανοιγούν χωρίς προηγούμενη γνωστοποίηση, όπως δήλωσε σε ελληνικά μέσα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι με αυτό το άνευ προηγουμένου μέτρο, θα επιτρέπεται στις φορολογικές αρχές να ανοίγουν θυρίδες και να κατάσχουν έως και το μισό του ποσού σε μετρητά που βρίσκουν, ενώ μετοχές, ομόλογα, κοσμήματα, ακόμη και έργα τέχνης θα κατάσχονται στο σύνολό τους. Παράλληλα σημειώνει ότι η εκστρατεία για την πάταξη της φοροδιαφυγής, καταδεικνύει τις απεγνωσμένες ακρότητες των αρχών προκειμένου να διατηρηθεί η ρευστότητα στην οικονομία, συμπληρώνοντας ότι, όπως δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φέρει έσοδα μεταξύ 15 και 20 δις ευρώ από την πάταξη της φοροδιαφυγής. Όλοι πρέπει να συνεισφέρουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα, σε συνέντευξη του στην WSJ (Europe Can Grow Robustly Despite Weakness Elsewhere, Moscovici Says, o Moscovici αναφέρθηκε στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην ευρωζώνη για να υπάρξει ανάπτυξη. Ειδικότερα ως προς την Ελλάδα επεσήμανε ότι η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους μπορεί να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ότι "οι ηγέτες της ευρωζώνης εξετάζουν την περίπτωση reprofiling " και ότι "το ΔΝΤ μπορεί και πρέπει να συμμετάσχει". Παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι αποτελεί απόδειξη ότι το κλίμα έχει βελτιωθεί διότι λίγοι μιλούν για την Ελλάδα και εκτίμησε ότι "η ελληνική κρίση είναι πίσω μας."

Οι FT επίσης Austria eyes resolution on ‘Greek’ province σε άρθρο του Atkins
παρομοιάζουν τράπεζα επαρχίας της Αυστρίας, η οποία πρέπει να εκκαθαριστεί, με την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι, όπως και στην Ελλάδα, ευθύνη για την κατάσταση που διαμορφώθηκε αποδίδεται στην η πολιτική ολιγωρία και το υψηλό χρέος της.

Από τη βρετανική επικαιρότητα άξιο επισήμανσης είναι δημοσίευμα των FT, με τίτλο Pro-EU group ready to take on Britain lobby, αναφέρει ότι σήμερα εγκαινιάζεται η εκστρατεία για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, στέλνοντας μεικτά μηνύματα για το ρόλο που επιθυμεί να διαδραματίσουν οι επιχειρήσεις. Ο επικεφαλής της καμπάνιας η οποία θα ονομαστεί Britain stronger n Europe, δήλωσε ότι δε θα επιτρέψει σε κανένα να πει ότι είναι λιγότερο Βρετανός επειδή πιστεύει ότι στην πιο ισχυρή Βρετανία για τις επιχειρήσεις, την ασφάλεια και την κοινωνία, απαντώντας παράλληλα στους επικριτές του στρατοπέδου Vote Leave, ότι δεν είναι «άκριτος υποστηρικτής της ΕΕ».”



Δημοφιλείς αναρτήσεις