Μην αφήνετε την πραγματικότητα να χαλάει ένα τόσο ωραίο όνειρο

“Πάμε καλά. Θυμηθείτε το. Σύντομα η οικονομία και η χώρα θα λάβει το φιλί της… Ζωής. Της Κωνσταντοπούλου… «Βλέπετε κανένα αδιέξοδο;;;». «Η συμφωνία είναι εφικτή».

Μην αφήνετε την πραγματικότητα

Αστειευόμαστε;

Είναι εντυπωσιακά εκτός πραγματικότητας, εκτός λογικής.

Ήμασταν έτοιμοι να πανηγυρίσουμε το ότι έχουμε σημειώσει πρόοδο…

Αυτό δεν επιθυμούσαμε να μας πουν;;;

Ε, μας το είπαν.

Συγχαρητήρια!

Δεν έχω λόγια…

Είμαστε κοντά σε συμφωνία, συμφωνία χωρίς ουσία.

Φαιά ουσία…

Και είμαστε κοντά γιατί;;;

Αναγνωρίστηκαν, λέει, τα… βήματα που έχουν γίνει.

Αναγνωρίστηκε κυρίως, η πρόοδος στην αύξηση των επισφαλειών των δανείων στο 45%, η απώλεια άλλων 30 δις καταθέσεων και η αύξηση της εξάρτησης από το ευρωσύστημα στα 115 δις, στο 50% του ενεργητικού αντί για 15%, με αποτέλεσμα να πλησιάζουμε το τραγικό σημείο, όπου τόσο τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια όσο και η εξάρτηση από το ευρωσύστημα θα ξεπερνούν τις καταθέσεις…

Αναγνωρίστηκε το ότι τα βραχιολάκια ετοιμάζονται.

Έρχονται και φορο-βραχιολάκια για το 1 εκ των απλήρωτων από 4 έως 12 μήνες εργαζόμενων του ιδιωτικού, που είναι σπίτι τους, 5 χρόνια σε «κατ’ οίκον περιορισμό» και ας είναι τρομοκρατημένοι οι ίδιοι, αντί για τρομοκράτες που διέπραξαν ειδεχθή εγκλήματα, δικάζοντας, καταδικάζοντας και εκτελώντας, όπως και για το 1,5 εκ των ανέργων του ιδιωτικού, των αληθινών θυμάτων της κρίσης που… περιμένουν μάλλον μάταια, την δική τους «συνάντηση», όχι με τον πρωθυπουργό όπως οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, αλλά με την εργασία.

Αναγνωρίστηκε φυσικά η δικαίωση των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ που θα «καθάριζαν την Τρόικα» κάνοντας την… ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ, το «παράδειγμα αυταπάρνησης και αγώνα», τα… θύματα της μνημονιακής λαίλαπας, την στιγμή που 200.000 λαμπροί επιστήμονες, αξιόλογοι νέοι που δεν… παραδειγματίστηκαν από αυτές, «λιποτακτούν», εγκαταλείποντας αυτό το Κράτος-χάλι.

Αναγνωρίστηκε επίσης η αναδρομική αύξηση της… «έκτακτης» εισφοράς που θα βοηθήσει την ανάπτυξη.

Το ότι οι λαθρέμποροι καυσίμων και οι… φοροφυγάδες, τα πρώην μέλη του κινήματος δεν πληρώνω, δέχονται απανωτά χτυπήματα.

Το ότι οι φοροπράκτορες είναι έτοιμοι και το ότι η ΕΡΤ επιτέλους ανοίγει και ακούγονται συνθήματα νίκης.

Αναγνωρίστηκε και το ότι δεν χρειάστηκε τελικά… έφοδος.

Οι συντάξεις στους πενηντάρηδες με τις 101 συντάξεις θα καταβάλλονται κανονικά ενώ οι «άδικες μειώσεις» που υπέστη ακόμα και ο συνταξιούχος που λαμβάνει 20 φορές τον βασικό, αποκαθίσταται μέσω του ΣΤΕ, η αύξηση φορολογικών συντελεστών σε χιλιάδες «δευτερεύοντα» προιόντα όπως το ρεύμα και τα τρόφιμα και το ρεύμα είναι προ των πυλών, ενώ η μείωση από την άλλη του ΦΠΑ σε είδη «πρώτης ανάγκης» όπως κομμωτήρια, αυτοκίνητα, γυμναστήρια θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστική κρίσης, ενώ το θέμα του χρέους επανέρχεται και η ρήτρα ανάπτυξης θα γίνει αποδεκτή, «δεν θα μπορούν να την αρνηθούν».

Οι επαναπροσλήψεις των αδικημένων ΔΥ προχωρούν.

Ο ΕΝΦΙΑ καταργήθηκε… του χρόνου, δηλαδή θα παραμείνει, αλλά για λίγο... μάλλον.

Η διαπραγματευτική τακτική αποδίδει…

Απλά, όποια… «προνομιούχος» οικογένεια «έχει την τύχη» να έχει έναν εργαζόμενο, εκείνος θα δουλέψει λίιιιιιγο παραπάνω για να ταίσει τα παιδιά του και φυσικά… το Τέρας:

Έως 70 ώρες την εβδομάδα πρέπει να δουλεύει εκείνος που λαμβάνει τον κατώτατο, ΑΝ τον λάβει μετά από κάνα εξάμηνο, για να μην βρεθεί κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ…

Περιμένοντας την επίτευξη μίας συμφωνίας, που δεν θα λύσει κανένα από τα προβλήματα αφού το κομματικό στράτευμα παραμένει ανέπαφο, αλλά θα σφραγίσει την ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη ανακολουθία μεταξύ προεκλογικών δηλώσεων και μετεκλογικών διακηρύξεων της κυβέρνησης…

Κρατήστε τον άδικο ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσατε.

Βάλτε φόρους.

Κι άλλους.

Θα τους πληρώσουμε.

Θα σας πούμε… «ΠΑΡΤΑ ΝΑ ΜΗ ΣΤΑ ΧΡΩΣΤΑΩ».

Μην φοβάστε.

Πηγαίνετε στους εύκολους.

Πάρτε τα… και μετά… πέστε.

Εμείς είμαστε εδώ. ”



Δημοφιλείς αναρτήσεις