Οι "Επενδυτές χωρίς Σύνορα" ψάχνουν ... συνεπιβάτες στο ταξίδι τους


“Αγαπητοί φίλοι, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως το βιβλίο μου "Επενδυτές χωρίς Σύνορα" είναι πλέον γεγονός. Ξεκίνησε το ταξίδι του και ψάχνει συνεπιβάτες ...



Βασίλης Παζόπουλος || Επενδυτές Χωρίς Σύνορα

Οικονομολόγος, Πανεπιστήμιο Πειραιά

Χρηματιστηριακός αναλυτής | e-mail επικοινωνίας



Από την ανταπόκριση της στήλη που διαβάζετε εδώ και δύο χρόνια περίπου, έγινε φανερό πως υπάρχει κοινό με δίψα για μάθηση που αντιλαμβάνεται πως το χρηματιστήριο δεν είναι τζόγος. Πως υπάρχουν ευκαιρίες εκτός Ελλάδας και άνθρωποι πρόθυμοι να ψάξουν να τις ανακαλύψουν.

Το trading έχει ιδιαιτερότητες, όπως άλλωστε έχουν όλα τα επαγγέλματα. Δεν θα τα καταφέρουν όλοι να δραστηριοποιηθούν με επιτυχία. Το χειρότερο όμως είναι να έχουν τις δυνατότητες ή να βρίσκονται κοντά στον στόχο και να μην το γνωρίζουν. Να τα παρατήσουν στο κρίσιμο σημείο γιατί δεν βρέθηκε κάποιος να τους δώσει μια βοήθεια, μια καθοδήγηση.

Σε αυτόν τον χώρο η άγνοια κοστίζει ακριβά. Όχι μόνο σε χρήματα. Ακόμα χειρότερο αποδεικνύεται ο χαμένος χρόνος, αν ασχολείσαι για χρόνια και τελικά τα παρατήσεις γιατί δεν έχουν επιτυχία οι προσπάθειες σου.

Γι’ αυτό γράφτηκε και αυτό το βιβλίο. Ο σκοπός του είναι διττός:

Αφενός αποτελεί έναν εύχρηστο και πρακτικό οδηγό για όποιον αναζητά τρόπους να αυξήσει το εισόδημα του, επενδύοντας με ασφάλεια στις αναπτυγμένες αγορές του εξωτερικού.

Αφετέρου, ενημερώνει ρεαλιστικά για τις δυσκολίες αλλά και τα ευεργετήματα που προσφέρει η πλήρης απασχόληση με το trading και τις επενδύσεις.
Απλό, όχι απλούστερο
Το βιβλίο δεν είναι περίπλοκο. Είναι στο ύφος των άρθρων που διαβάζετε στο Capital.gr. Οι έννοιες και η ορολογία είναι εύκολα κατανοητά από όλους, ανεξάρτητα από το εκπαιδευτικό τους υπόβαθρο. Δεν απευθύνεται μόνο σε οικονομολόγους. Δεν θα βρείτε δυσνόητες ορολογίες και πολύπλοκα νούμερα. Χωρίς όμως να απλοποιούνται σε τέτοιο βαθμό που να διαστρεβλώνονται οι έννοιες.

Θα βρείτε οδηγίες και συμβουλές από κάποιον που βγάζει το ψωμί του για χρόνια από τις αγορές. Όχι από κάποιο θεωρητικό. Πως προσεγγίζει το θέμα ένας πραγματικός trader. Τι στα αλήθεια κάνει και κυρίως το πώς το κάνει.

Θα ενημερωθείτε για ισχυρές εταιρίες με παγκόσμια εμβέλεια, καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, τεχνολογίες που αλλάξουν τον τρόπο που ζούμε. Την οικονομία δεν την καταλαβαίνεις από τη θεωρία, αλλά από ζωντανά παραδείγματα.

Θα μάθετε ότι υπάρχει εξασφαλισμένο εισόδημα από το χρηματιστήριο.

Ναι, από το χρηματιστήριο!

Πώς; Από τα μερίσματα των μετοχών. Υπάρχουν εταιρίες που διανέμουν χωρίς διακοπή μέρισμα για πάνω από 100 χρόνια. Που δεν τις σταμάτησαν ούτε οι παγκόσμιοι πόλεμοι, ούτε τα χρηματιστηριακά κραχ, ούτε τα ανεβοκατεβάσματα της οικονομίας ή οι μεγάλες αλλαγές στις καταναλωτικές συνθήκες.
Τι δεν είναι το βιβλίο
Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, κανένα βιβλίο δεν είναι τέλειο. Δεν υπάρχει τέλεια ανάλυση των επενδύσεων ή άριστο χαρτοφυλάκιο. O κόσμος δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο.

Δεν πρόκειται να διαβάσετε μια πλήρη πορεία προς τις αλάνθαστες επενδύσεις. Ελπίζω να μην ήταν αυτός ο στόχος που είχατε στο μυαλό σας όταν αγοράσατε αυτό το βιβλίο. Δεν σας δίνει έτοιμα τα ψάρια. Σας βοηθάει να αυξήσετε τις πιθανότητές σας στο ψάρεμα.

Εύκολα λεφτά ΔΕΝ βγαίνουν από το χρηματιστήριο. Όποιος νομίζει κάτι τέτοιο πλανάται οικτρά και είναι προς το συμφέρον του να το εγκαταλείψει πριν καταστραφεί. Οι αγορές είναι έτσι κατασκευασμένες ώστε να παίρνουν χρήμα από τους αδαείς και συστηματικά να το μοιράζουν στους γνώστες. Δεν αρκεί το ταλέντο ή η τύχη.

Όσο πιο πολύ δουλέψεις, τόσο πιο τυχερός γίνεσαι.
Σε ποιους απευθύνεται
- Είστε κάποιος που δεν έχετε επενδύσει ούτε ένα ευρώ στο χρηματιστήριο, αλλά σκοπεύετε να το κάνετε. Όμως δεν νιώθετε άνετα με την ιδέα να χάσετε.

- Είστε αρκετά έμπειρος στο παιχνίδι των συναλλαγών, αλλά ψάχνετε για νέα εργαλεία, νέες αγορές, νέες ιδέες. Να βελτιώσετε τις αποδόσεις σας.

- Έχετε κάποιες αναποδιές στην αγορά, και θέλετε να διερευνήσετε πιθανούς και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να πάρετε τα χρήματα σας πίσω.

- Έχετε αντιληφθεί πως δεν υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες μόνο στην Ελλάδα και ψάχνετε διέξοδο.

- Ενδιαφέρεστε να μάθετε αν αυτά που έχετε ακούσει για τις αναπτυγμένες αγορές είναι σωστά. Αν είναι όντως πιο εύκολο να κερδίσεις χρήματα επεν¬δύοντας σε μεγάλες και διάσημες εταιρίες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

- Καταλάβατε πως δεν είναι δυνατόν να ξέρει περισσότερα ο μπατζανάκης του κολλητού του περιπτερά της γειτονιάς σας, από τον Μπάφετ. Δεν γίνεται να κερδίζετε χρήματα με την τακτική της “εμπιστευτικής πληροφορίας”.

Μόνο στην αρχή, και μόνο αν είστε τυχερός, θα έχετε προσωρινά κέρδη.
Η ιδιαιτερότητα
Οι Επενδυτές Χωρίς Σύνορα, δεν πρόκειται να είναι ένα συνηθισμένο βιβλίο.

Θα υπάρχει ενημέρωση των θεμάτων μέσω e-mail για όλο το 2015.

Ο σκοπός έκδοσης του βιβλίου δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ολοκληρωμένος, αν ο αναγνώστης δεν είχε την δυνατότητα να ενημερώνεται για τις εξελίξεις στα θέματα που αναλύονται.

Κάθε νόμιμος κάτοχος του βιβλίου λοιπόν, θα λαμβάνει το επικαιροποιημένο συγγραφικό υλικό, άνευ οιασδήποτε οικονομικής επιβάρυνσης του, αφού περιλαμβάνεται στην τιμή αγοράς του βιβλίου
Η παρουσίαση
Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει σε μια ανοικτή εκδήλωση στο Hilton, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα.

Παρουσιαστές, μου κάνανε την τιμή να είναι ο διευθυντής του Capital Θανάσης Μαυρίδης και ο εκδότης Γιάννης Σιάτρας πρόεδρος του συλλόγου Έλληνες φορολογούμενοι.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή και μας παρουσιάζεται η ευκαιρία να γνωριστούμε και από κοντά.”



Βασίλης Παζόπουλος || Επενδυτές Χωρίς Σύνορα

Οικονομολόγος, Πανεπιστήμιο Πειραιά

Χρηματιστηριακός αναλυτής | e-mail επικοινωνίας



* * Αγαπητοί φίλοι, με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνω πως από αυτήν την εβδομάδα θα διατίθεται το πρώτο βιβλίο μου, με τίτλο Επενδυτές Χωρίς Σύνορα. Η φιλοσοφία του είναι παρόμοια με τα άρθρα που διαβάζετε στο Capital. Θεωρώ πως θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο, ειδικά σε εκείνους που επιθυμούν να υπερπηδήσουν τα στενά όρια της εγχώριας οικονομίας και να ανοίξουν τα πανιά τους σε αγορές που προσφέρουν πραγματικές ευκαιρίες. Περισσότερες λεπτομέρειες για το βιβλίο, την επίσημη παρουσίαση του που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες στο Χίλτον, καθώς και για το σεμινάριο που θα προηγηθεί στον ίδιο χώρο, θα βρείτε στο www.ependytes.com






Δημοφιλείς αναρτήσεις